Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A Rábaköz a vendég a Polgárok Házában

Három hétig a fővárosi Polgárok Házában vendégeskedik a Rábaköz. A tájegység egy programsorozat keretében mutatkozik be Budapesten, nevezetességei révén.
Szerda este a Kapuvár néptáncegyüttes műsorával és élelmiszer-kóstolókkal kezdődött a Rábaköz bemutatkozása Budapesten, a Polgárok Házában. A fővárosi intézmény ˝Kárpát-medencei néphagyomány˝ rendezvénysorozatának keretében a nyugat-dunántúli tájegység nevezetességei három hétig vendégeskednek a fővárosban. Ahogy Hámori György, a kiállítást szervező Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnöke a megnyitón kijelentette, a Rábaköz nemcsak egy fejlesztendő területnek számít, hanem eladható tájegységnek is. Most a fővárosi közönség figyelmét lehet felhívni a Nyugat-Dunántúl egyik legszebb területére.

Tucatnyi rábaközi kiállító termékei, tárgyai mutatkoznak be Budapesten.
Tucatnyi rábaközi kiállító termékei, tárgyai mutatkoznak be Budapesten.

 A kiállításon a tájegységre jellemző termékeket vonultattak fel a rábaköziek.
A kiállításon a tájegységre jellemző termékeket vonultattak fel a rábaköziek. Így a kapuvári, csornai múzeumok eredeti tárgyait, a höveji csipkét, a csornai kékfestőt és többek közt a döri fazekasok edényeit. A megnyitón Cs. Varga István irodalomtörténész ismertette a közönséggel a Rábaköz történetét, hagyományait. Ezen túl ételbemutatóval is készültek a szervezők: a kapuvári sajtműhely termékei, a rábaközi perec, a kapuvári kulcsos kalács és Bezovics Judit ételszobrai voltak megkóstolhatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A károsultakért futnak a lovak

Jótékony céllal rendezi meg az 1956-os forradalomra emlékező versenyét a farádi lovasegyesület. Egy… Tovább olvasom