Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

A Rábaköz-ralitól a Sás utcáig

A kapuvári civil fórum ülésén az amatőr csoportok és a civil szervezetek döntöttek a város idei rendezvénynaptáráról. Ebben az évben csökken a városházi támogatás.

A minap tartotta idei első ülését a kapuvári civil fórum, ahol az amatőr művészeti csoportok és a civil szervezetek vezetői döntöttek az idei rendezvények idejéről. Csitei Gábor, a fórum vezetője és a városháza kulturális és ifjúsági referense tájékoztatta portálunkat a várható támogatásokról.

– Tavaly a civilek 1,5 millió, az amatőr csoportok pedig 2,5 millió forintra pályázhattak, ám a megszorítások miatt ez az összeg idén valamelyest csökkenhet – mondta a referens. Hámori György polgármester ehhez hozzátette, a civileket mindenképpen támogatja idén is a városháza, hangsúlyozta azonban, a költségvetési forrásokra elsősorban azok számíthatnak, akikre a város is számíthat. Az amatőrök és a civilek idén is megpályázhatják a városházi keretet, az eddigi gyakorlatot követve nem működésre, hanem rendezvényekre. Az elmúlt évben a városi jubileum miatt több rendezvény volt a városban, ám a hagyományos fesztiválokat idén is megtartják.

A Szent Anna-napi búcsút idén csak egynaposra tervezik.
A Szent Anna-napi búcsút idén csak egynaposra tervezik.

A civil fórum tervei szerint május elsején a majálist várhatóan a Rábaközi Művelődési Központ mögé tervezik. A másodszor megrendezett Rábaköz-kupa terepraliverseny május 7–9-ig lesz, idén a versenyközpontot a Flóra mellé helyezik a szervezők. A tavalyitól eltérően az idei futamokat kulturális programokkal színesítik. Június 18-tól 20-ig a Hany Istók Fesztiválra várják az érdeklődőket, várhatóan a tavalyi helyszínre, a várkertbe. Ugyancsak júniusban, 26-án a Szent Iván-éji mulatságok lesznek a várárokban (tavaly elmosta az eső), majd egy hónap múlva, július 24-én a Szent Anna-napi búcsú lesz Kapuváron. Az idei költségvetési megszorítások miatt a rendezvény egy-, legfeljebb kétnapos lesz, a programoktól függően. A búcsúra koncertet és a Dumaszínházat is tervezik a szervezők. Ugyancsak ekkor tervezik a Szent Anna-napi lovasnapokat is, hátas- és fogathajtó versenyekkel. Augusztus 13-án és 14-én az immár hagyományos Sás utcai fesztivált rendezik meg a Táncsics utcában, majd a 20-i ünnepségek várhatóan ismét Gartára költöznek.

Augusztus végén ismét a Rábaközi Gazdanapokra várják a látogatókat. Utóbbi program részletein még dolgoznak. A civil fórumon döntöttek a decemberi, adventi rendezvényekről is, az előzetes tervek szerint a több, kisebb hétvégi programot egy nagyobb rendezvénybe sűrítenék.

A fórumon Csitei Gábor felkérte a művészeti csoportok vezetőit, hogy amennyiben lehetséges, egy-egy fesztivált próbáljanak egyedi műsorral szervezni, tematizálni a programokat.

Olvasóink írták

  • 1. rittersport 2010. január 29. 09:54
    „Kedves Gábor!
    A Búcsúhoz nem írtatok helyszínt? Van vmi oka? Állítólag a lámpáknál lesz ugyanúgy,mint a Kapuvár40 éves évfordulója volt.Igaz a hír?Ott nagyon jó helye lenne!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új helyen működik tovább a korszerűsített szociális ellátás Csornán

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön a csornai szociális ellátó új épületét, melyet több… Tovább olvasom