Kisalföld logö

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 8°C | 19°C Még több cikk.

A Rába mentieket igazolta az idő Balaton-ügyben

A Rába Szövetség a térség legnagyobb érdekvédelmi szervezeteként dolgozik a folyóvölgy fejlődéséért.
A Rába Szövetség 2005-ben is többféle témában indított ismeretterjesztő előadás-sorozatot gazdálkodóknak, iskolásoknak. Szakembereik részt vettek a folyógazdálkodási terv kidolgozásában, és egyéb,
fejlesztési programokat is
készítettek.– Tájékoztató és információs előadásokat szerveztünk a térségben a szövetség tagtelepülésein – beszélt a szövetség munkájáról Nemes László elnök. – Gazdálkodóknak nyújtunk alternatívákat tevékenységükhöz, az aktuális EU-s támogatásokat is ismertetve. A Rába Szövetség sikeresen segítette a szervezet tagtelepüléseinek különböző település- és térségfejlesztési pályázatait. A munkaügyi központtal együttműködve egy hatórás, főállású munkatársat is alkalmazunk, így még hatékonyabban tudjuk a szövetség munkáját szervezni. Sok esetben sikeresen pályáztunk, például legutóbb internetes honlap készítéséhez és egy, a szövetséget bemutató kiadvány megjelentetéséhez. A környezettudatos nevelés népszerűsítésének érdekében iskolákkal vettük fel a kapcsolatot, gyerekeknek tartunk előadás-sorozatot. Tapasztalatunk szerint a fiatal korosztály fogékony a témára. Az esztendő legjelentősebb feladata volt számunkra a Rába folyógazdálkodási terv készítésénél való közreműködés. Szakembereink aktívan részt vettek a dokumentum kidolgozásában, több mint harminc javaslatunk köz ül számos lett része a tervnek. Ezek mind a Rába völgyének fejlődését szolgálják és megteremtik a különböző források megszerzésének lehetőségét.

A Rába Szövetség pályázati támogatással elkészítette a Rábaköz többpólusú turizmusfejlesztési alapprogramját. Nemes László eredménynek tartja azt is, hogy a szövetség egyre hatékonyabban működik együtt a különböző hatóságokkal, vízügyi szervezetekkel, és képviselettel rendelkezik több megyei és regionális hatáskörű szervezetben. A szövetség elnöke kitért különös kapcsolatukra a balatoni „lángoslobbival". Mint mondta, az idő a Rába mentieket igazolta, amikor nem engedték, hogy a folyójukból vizet vigyenek a magyar tengerbe.

– A Balaton mellettiek most attól tartanak, hogy a víz elönti őket, olyan sok van a mederben. Javaslatunk, hogy a felesleget eresszék nyugodtan a folyónkba, szívesen fogadjuk, amikor kevés a Rába vize – jegyezte meg Nemes László. A jövőről szólva hozzátette: arra törekednek, hogy az illetékes hatóságokat rábírják, bármilyen eszközzel akadályozzák meg a folyó szennyezését. Azon is dolgoznak, hogy a Rába völgyébe minél több pályázati forrás érkezhessen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új rendőrszékház 370 millióból

Megyei cég nyerte a Kapuváron építendő új rendőrkapitányság kivitelezői tenderét. A közel négyszázmillió forintos beruházás- többéves várakozás után- végre elkezdődhet. A kivitelező cég vezérigazgatója elmondta, hogy az építési területet már januárban átveszik. A látványosabb munkálatok, persze az időjárás függvényében februárban kezdődnek. Tovább olvasom