Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

A projektötletekről is döntöttek

Új iskolaigazgatók kinevezéséről döntött csütörtöki ülésén a csornai önkormányzat képviselő-testülete. A városatyák módosították a díszpolgári cím adományozásának rendjét és pályázat benyújtásáról is határoztak.
Csütörtökön tartotta májusi rendes ülését a csornai önkormányzat képviselő-testülete. Napirend előtt a város 8. számú választókörzetében, április 27-én megtartott időközi önkormányzati képviselő-választás győztese, Farkas Lajos (MSZP) vette át megbízólevelét Borsodi Andrástól, a választási bizottság elnökétől és letette a képviselői esküt.
A napirendre tűzött témák közül elsőként – a leadási határidő szorítása miatt – az Európa-pályázat-előkészítő alapra benyújtandó projektötletekről döntött a testület.

Ezek a Vilmos park rehabilitációja, az elektronikus közigazgatás fejlesztése, a közösségi ház fejlesztése (művelődési központ), az oktatási infrastruktúra fejlesztése (Széchenyi-iskola és a 408-as szakmunkásképző), alapkészségek fejlesztése (Hunyadi-gimnázium). Kimaradt a csomagból a belvárosi tömbrehabilitáció és a déli iparterület fejlesztése. Papp József polgármester elmondta, hogy a két projektötletet és a pályázat-előkészítő alap által ki nem választott elképzeléseket az önkormányzat dolgozza ki.

Pályázat ügyeletfejlesztésre

Tudomásul vette a képviselő-testület az egészségügyi alapellátás működési rendjéről, az ellátás jogszabályokban előírt feltételeiről előterjesztett tájékoztatót, és elhatározta, hogy az alapellátás központi ügyeleti rendszerének fejlesztése érdekében pályázatot nyújt be. Rendeletet alkottak az állattartás szabályairól is, ám a már meglévő állattartási körülményeket tíz év múlva kell megváltoztatni és a most hozott rendelet előírásaihoz igazítani, illetve felszámolni.

Díszpolgárok és igazgatók

Módosították a képviselők a díszpolgári cím, valamint a Csorna Váro-

sért Emlékérem adományozásának rendjéről szóló rendeletet. A díszpolgári címmel külön erre a célra készített díszoklevél és emlékplakett, továbbá a város címerével ellátott emléktárgy jár, melynek értéke nem lehet kevesebb a mindenkori minimálbér kétszeresénél. A Csorna Városért Emlékéremmel a mindenkori minimálbérrel megegyező összegű pénzjutalom, valamint díszoklevél és a város címerével ellátott tárgyjutalom jár, amelynek értéke nem lehet kevesebb tízezer forintnál.
Az ülés napirendjén szerepelt két iskola igazgatói pályázatának elbírálása is. A Hunyadi-gimnázium igazgatói posztjára az ülés idején már csak ketten pályáztak, mivel a harmadik pályázó az elbírálás napján visszalépett.

A jelenlegi direktor, Koósz Tamás hozzászólásából kiderült, hogy továbbra is vállalta volna az intézmény vezetését, hisz – mint fogalmazott – apály után dagály következett, jelentősen nőtt a tanulólétszám. Pájer Imre pedig a pályázatának néhány pontját emelte ki. Így például a nyilvánosságot, a nemzetközi kapcsolatok fontosságát, a fegyelmet. Mint kifejtette, szeretné, ha az iskola megközelítené régi hírnevét. Az ezt követő szavazás során kiderült, hogy a következő tanév első napjától 2008. július 31-ig Pájer Imre lesz a Hunyadi igazgatója.

Új vezető a zeneiskolában

A Kerényi György Zeneiskola igazgatói posztjára dr. Sipőczné Horváth Eszter egyedül pályázott, ám kérésére a testület zárt ülésen hozta meg döntését, amit Papp József ismertetett. E szerint a képviselő-testület augusztus elsejétől 2008. július 31-ig dr. Sipőczné Horváth Esztert bízta meg az igazgatói teendők ellátásával. Ugyanakkor dr. Zsenák Ferencné megbízását május 30-i hatállyal visszavonta és július 31-ig dr. Sipőczné megbízott igazgatóként tevékenykedik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színes falunapok a Rábaközben

<Déli vadpörkölt az érkezőknek Hövej. A községháza udvarán szombaton tartják a település… Tovább olvasom