Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

A posta nem kötött szerződést Dénesfával

Még ma sincs szerződés a Magyar Posta Rt. és Dénesfa önkormányzata között a helyi postahivatal közös működtetéséről. Ez a falu minisztériumi pályázatánál is hátrányt jelenthet.
Takács Lajos: Az idő sürgeti az önkormányzatot.
Továbbra sem kötött szerződést a Magyar Posta a dénesfai önkormányzattal. Mint arról a Kisalföld november 11-i számában beszámoltunk, a helyhatóság arra kérte a postát, hogy a megállapodás ne határozatlan időre, inkább határozott, legalább hároméves időtartamra köttessen.
Takács Lajos polgármester tájékoztatása szerint azóta azonban semmilyen válasz nem érkezett a cég vezetőitől (annak idején a Kisalföld érdeklődését is elhárították, mondván: folyamatban lévő ügyről nem nyilatkoznak), a postahivatal azonban a korábban szóban megbeszéltek alapján működik. A szerződés hiánya viszont meghiúsíthatja az önkormányzat egy, a Hírközlési és Informatikai Minisztériumba benyújtott pályázatát is.

– Annak idején, amikor a posták megszüntetéséről volt szó, áthidaló megoldásként jött szóba a községi teleház kialakítása a hivatalokban, amihez az önkormányzatoknak kell biztosítaniuk a feltételeket – jegyezte meg Takács Lajos, Dénesfa polgármestere. – Az egyeztetéseken a minisztérium képviselői azt ígérték, hogy pályázaton megnyerhetőek a szükséges eszközök és még az internetes elérhetőség is.

A benyújtási határidő rövidesen lejár, a sikerhez viszont elengedhetetlen feltétel a már meglévő és aláírt szerződés a Magyar Posta Rt.-vel.
Mi csupán egyetlen pontot kifogásoltunk a részvénytársaság által küldött szerződéstervezetben. Kérésünkre viszont nem reagáltak, ami számomra érthetetlen. Ha azonban emiatt eleve esélytelenek vagyunk a pályázaton, akkor további lépéseket leszünk kénytelenek megtenni.
Tegnap Takács Lajos telefonon érdeklődött a Magyar Posta Rt. soproni igazgatóságán, ahol azt az ígéretet kapta, hogy ezen a héten mindenképpen választ adnak az önkormányzatnak a szerződéssel kapcsolatos felvetésére.

A Kisalföld információi szerint a kapuvári Lumniczer-kórház – amely pszichiátriai rehabilitációs osztályt működtet a dénesfai Cziráky-kastélyban – levélben jelezte tapasztalatait a posta működéséről a dénesfai polgármesternek. Ezt erősítette meg Horváth Gyula, a kórház gazdasági igazgatója is.

– Tudomásul vettük, hogy a piacgazdaság szabályai szerint kell átalakítani a posták működését is és az új rend számunkra meg is felelne, ha valóban aszerint tevékenykedne a hivatal – mondta Horváth Gyula. – Tudomásunk szerint azonban hiába nyit ki a posta már reggel nyolc órakor, ha a küldemények, utalványok, csomagok csak jóval később érkeznek meg a faluba. Ez nekünk, főleg a dénesfai munkatársaknak különösen a nyugdíjfizetési napokon okoz gondot és némi fennakadást.

Folyamatban lévő ügyről...

A dénesfaiak panaszával újra megkerestük a Magyar Posta Rt. soproni igazgatóságát is, de Zsuppán Géza igazgatóhelyettes ismételten elzárkózott a nyilatkozattól: ezúttal is azt mondta indokként, hogy folyamatban lévő ügyről van szó.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A politika és a tejpiac

A tejpiac szereplői a nyári túltermelési válság után még mindig bizonytalanok a jövőjük felől. A… Tovább olvasom