Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

A politikai hovatartozás helyett a szülőföld szeretete a mérce

A lakóhely és a szülőföld szeretete fogja össze azt az egyesületet, amelyet nemrégiben tettre kész csornaiak alapítottak, nemes célokat tűzve maguk elé.
A város és a Rábaköz haladása érdekében kíván tevékenykedni a Csornán nemrég alakult „Szülőföldünkért Egyesület" nevű közhasznú szervezet.

Az egyesület célja a helyi közösségek fejlesztése, a térség hagyományos értékei, valamint a kulturális örökség iránt fogékony, elkötelezett, tenni akaró polgárok és civil szervezetek támogatása, összefogása, képviselete. Szándéka még előmozdítani Csorna és a Rábaköz társadalmi, gazdasági, kulturális felemelkedését. Feladatának tekinti a fiatalok oktatásának segítését, környezetvédelmi programok, az egészséges életmód propagálását. A szervezet élén héttagú vezetőség áll. Az elnök Molnár Ferenc, alelnök dr. Kristóf János és Tóth Csaba, titkár Varga Zoltánné.

– Tettre kész emberek – köztünk vállalkozók, pedagógusok, intézményvezetők, gazdasági, jogi és médiaszakemberek – összefogtunk, s tenni akarunk a városért – kezdte az elnök.

– A lakóhely és a szülőföld szeretete fogja össze ezt az egyesületet, nem pedig a politikai hovatartozás. Figyelemmel kísérjük az önkormányzat képviselő-testületének tevékenységét, döntéseit is. Készséggel vállalkozunk minden „jó ügy" támogatására, amely Csorna fejlődését előmozdíthatja – mondta Molnár Ferenc, akitől azt is megtudtuk, hogy az egyesületen belül különböző szakcsoportok szerveződnek. Ezekben az adott terület gondjait, lehetőségeit kiválóan ismerő szakemberek munkálkodnak. Így az oktatás, a kultúra, a környezetvédelem, a közbiztonság, az egészségügy és a sport terén egyaránt.
Az egyesület tagjai már részt vettek az EU-csatlakozási fesztivál első csornai bográcspartiján.

Augusztus végén a Premontrei étterembe várják az érdeklődőket, ahol részletesen megismerkedhetnek az egyesület céljaival és az alapító tagokkal. Szeptember elején a csornai kemping területén rendeznek egy vidám tagtoborzót. Az egyesületbe bárki jelentkezhet, aki elfogadja az alapszabályt. A felvételről az elnökség dönt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több rendőr a belvárosban

A Kapuvári Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztálya új rendőrökkel egészült ki. A nemrég kinevezett… Tovább olvasom