Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

A polgárőrök érzik a helyiek bizalmát

A Kónyi Polgárőr Egyesület idén ünnepli megalakulásának nyolcadik évfordulóját. A szervezet vezetői elmondták: egyre inkább érzik, hogy a helyiek elfogadják őket és segítségüket.

Nyolc évvel ezelőtt alakult meg Kónyban a polgárőr-egyesület azzal a céllal, hogy a rendőrséggel együttműködve őrködjenek a falu közbiztonsága felett. Jelenleg harminchét tagja van a csoportnak, heti négy-öt szolgálatot adnak. Elnökük Csányi Gábor. „Egyre jobban érezzük, hogy a kónyiak bíznak bennünk. Egyszerre telefonálnak, ha gyanús idegeneket, járműveket vagy házalókat látnak a községben.

Sokan kérik, hogy nyaralásuk, távollétük idején figyeljünk oda otthonaikra. Szívesen teszünk eleget a kéréseknek, hiszen ezt vállaltuk. Önként, de felelősen dolgozunk, társadalmi munkában" – mondta Csányi Gábor és megjegyezte: az egyesület működését az önkormányzat támogatja, illetve kapnak segítséget vállalkozóktól, de magánszemélyektől is. Minden évben egyre többen ajánlják fel adójuk egy százalékát is. Erre egyébként számítanak jövőre is a polgárőrök. Minden esztendőben, az alakulás évfordulóján bált rendeznek. Így volt ez most is. A rendezvény bevétele szintén az egyesület működését segíti: felszerelésre, eszközbeszerzésre költik.

„A belépő megfizetésével, a tombolajegyek vásárlásával támogattak bennünket a bálozók. Köszönet illet mindenkit, aki kisebb vagy nagyobb összeget áldoz a polgárőrségre" – jegyezte meg Csányi Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népi mesterségek bemutatója, táncház

A Szárazfa Népzenei Egyesület az úgynevezett LEADER-program támogatásával táncházsorozatot szervez,… Tovább olvasom