Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

A polgármesterek megdöbbentek a hír hallatán

A csornai térségi önkormányzati társulásban ˝ragadt˝ települések polgármesterei megdöbbentek a hír hallatán: mégsem léphetnek ki a szervezetből. Ők úgy vélik, nem hibáztak, időben jelezték szándékukat.
„Kényszer" társulási maradásra ítéltetett három rábaközi község. Bezi, Fehértó és Tárnokréti a Csorna térségi önkormányzatok társulásából akart kilépni. Nyolc társtelepülés képviselő-testülete azonban nem küldte meg határidőn belül elfogadó döntését kiválásukról. Így a Magyar Államkincstár szerint továbbra is tagok.

Bősze Kornél, az egyik kilépő, Bezi polgármestere úgy véli, nem ők hibáztak.

– Mi mindent megtettünk, a hivatalos utat betartottuk – fogalmazott a Kisalföld érdeklődésére. – December harmincegyedikét megelőzően hat hónappal jeleztük szándékunkat. Most meglepve állunk a tények előtt. Tájékozódunk és keressük, mi lehet a megoldás. Azért akartunk a Győri kistérséghez csatlakozni, mivel a Csornai járásból Győrhöz kerültünk. Vannak már közös ügyeink az ottani társulással, ezért fontos, hogy mielőbb megismerjük a részleteket.

Tóth Alice, Fehértó polgármestere nem érti, miért nem volt elegendő az idő kilépésük előkészítésére. „Ezt a fajta ügyintézést nem kívánom kommentálni" – jelentette ki megkeresésünkre.

„Nem tudunk mit tenni, még egy évig maradunk társulási tagok" – mondta Molnárné Boros Katalin, Tárnokréti polgármestere. Hozzátette: elszomorítónak találja ugyanakkor, hogy nem figyeltek a határ-
időkre.

– Befizetjük tehát a tagdíjat és a képviselő-testületünk eldönti, hogy továbbra is ragaszkodunk-e az eredeti döntésünkhöz. Nyilván 2015-től tudunk már csak kilépni a társulásból – jegyezte meg.
A Csorna térségi önkormányzati társulás társulási tanácsa várhatóan január 22-én ülésezik. A tanácskozáson téma lesz az is, miért nem tudathatták időben a Magyar Államkincstárt a három község kilépéséről.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apátsági vendégek Csornán

A napokban német nyelvterületen élő magyar papok látogatták meg a csornai premontrei apátságot. Tovább olvasom