Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

A polgármester szerint az üzem áldozat lett

Ma már csak a csiszolóüzem dolgozik a Mofém Csorna Kft. gyártelepén, a leépítés több mint száz dolgozót érintett. A céget októbertől új vezető irányítja.
Októbertől új igazgató, Kismihókné Hotz Hilda vezeti a Mofém Csorna Kft.-t. A cégvezető nem kívánt terveiről és a társaságot érintő kérdésekről beszélni, mindössze annyit árult el, hogy a vezetőcserén kívül egyelőre más változás nincs a Mofém életében.

Leépítés több lépcsőben
A Kisalföldben az elmúlt években is már többször foglalkoztunk a Mofém Csorna Kft.-ben történő változásokkal. A hírek arról szóltak, hogy a kemény gazdasági és piaci versenyt nem bírja a nagy múltú csornai cég és megválik alkalmazottaitól. A leépítést több lépcsőben hajtották végre, elküldték az öntöde és a forgácsoló dolgozóit, majd a szerszámüzem is bezárt. Az átszervezés több mint száz embert érintett, és amíg a kilencvenes évek elején közel hatszáz alkalmazottat foglalkoztattak, addig jelenleg csak a csiszolóüzemben dolgoznak, de felvetődik a kérdés: meddig?

Lehet, hogy végleg bezár a cég
Információink szerint november végén dönt a cégvezetés a Mofém Csorna Kft. jövőjéről. Hallani olyan hangokat is, hogy végleg bezárják a kapukat és kiárusítják az épületeket, eladják a szerszámokat, gépeket.
Annak idején Papp József is egyeztetett a kft. vezetőivel és együtt próbáltak megoldást keresni. A polgármester akkor úgy nyilatkozott (Kisalföld, 2001. november 9.), hogy véleménye szerint a vállalatcsoport érdekében Csornával hozatták meg az áldozatot. Papp József egy esztendeje ígéretet tett, hogy a város vezetése mindent megtesz a gyártelep hasznosítása érdekében és az üresen maradt csarnokokat ajánlani fogják az érdeklődőknek. A polgármestert most arról kérdeztük, kapott-e érdemi információt azóta a gyár jövőjével kapcsolatban és fenntartja-e a csornai áldozatról alkotott véleményét.

Új befektető kellene

– Továbbra is fenntartom, hogy a csornai üzem áldozat lett – mondta Papp József. – A cég további sorsáról csak részinformációkkal rendelkeztem, de ígéretemhez híven több érdeklődőnek is ajánlottam a Mofém-telepet, ám hogy milyen eredményekkel tárgyaltak ők a kft. vezetőivel, azt nem tudom megmondani. Továbbra is azon dolgozom, hogy hasznosítva legyen a terület, mert olyan illúzióim nincsenek, hogy a tulajdonos új életet lehel a csornai üzembe. A célom az, hogy minél előbb értékesítsék és az új befektető vagy befektetők megkezdhessék a termelést. Nekem úgy tűnik, hogy még nincs végleges álláspont arról, hogy hajlandók-e darabolni és részenként értékesíteni, vagy csak egyben adják el. Ez mindenképpen nehezíti a dolgot.
Papp József hozzátette még, hogy a Mofém mosonmagyaróvári vezérigazgatójával kezdeményezni fog egy találkozót és szeretne tárgyalni, tájékozódni a részletekről, mert – mint mondta – nagyon fontos kérdésről van szó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alpolgármestert választanak

Két héttel ezelőtt nem tudtak a kapuvári képviselők alpolgármestert választani. Ma újra üléseznek és… Tovább olvasom