Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A polgármester is fizet a fényekért

A rábaközi kistelepülések csak minimális összeget tudnak áldozni a karácsonyi hangulatra.
A megye városaiban sorra gyulladtak ki az elmúlt napokban az ünnepi díszkivilágítás fényei. A nagyobb települések költségvetésükben különítenek el erre pénzt, illetve jelentős a vállalkozói támogatás is. A kisebb falvakban anyagiak híján mellőzni kénytelenek a karácsonyi fényeket, hiszen a községi kasszák igencsak kiürülnek karácsony idejére.

Égősor a villanyoszlopokon

Szárföldön minden évben égősorokkal díszítik fel a falu főutcájának villanyoszlopait. Horváth Ferenc alpolgármestertől megtudtuk: az ünnepi fényekre körülbelül 100 ezer forintot költ az önkormányzat. A költségvetésben mindig különítenek el erre a célra, mert fontosnak tartják, hogy az ünnephez illő hangulatot teremtsenek.

Egyszeri beruházás

Nemcsak a 85-ös főúton van azonban díszkivilágítás, hanem a település mellékutcáiban is. Az energiafogyasztáson kívül különösebb költségei nincsenek a díszítésnek, hiszen egyszeri beruházással vásárolták meg a füzéreket, évről évre csak ezek pótlásáról kell gondoskodni.
Az ünnepváró hangulathoz tartozik Szárföldön a polgármesteri hivatal előtt felállított betlehem is.

Kónyban a közintézményeket díszítik fel rendszeresen, s a közterületekre is kerül égősor. Aller Imre polgármester elmondta: minimális költsége van az ünnepi hangulatnak, hiszen a felszerelést már évekkel ezelőtt megvásárolták.

Sajátos költségvetés

Magyarkeresztúron sajátos költségvetése van az ünnepi hangulatnak. Azon túl, hogy a Vöröskereszt támogatja, Németh Erzsébet polgármester tiszteletdíját ajánlotta fel a nemes cél érdekében. (Nem ez az első, hogy Németh Erzsébet így segíti a községet, hiszen a falunap kiadásaira háromhavi tiszteletdíját ajánlotta fel – a szerk.)

Ünnepi zene szól a hivatalból

A karácsonyi rendezvénysorozat a múlt héten ünnepi gyertyagyújtással kezdődött meg, a település hatalmas adventi koszorúján. Áll betlehem is a faluban, naponta pedig délután négy órától ünnepi zene szól a polgármesteri hivatalból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehézségek a manipulált piacon

A kétfős vállalkozástól jutott el a hatvan dolgozót foglalkoztató üzemig Cserpes István, a kapuvári Cserpes-sajtműhely tulajdonosa. A csornai tejporgyár volt első munkahelye, majd a változások szelét megérezve 1991-ben váltott. Önálló lett, üzemet indított. Ma már hatvan alkalmazottja van a kor követelményeinek mindenben megfelelő tejüzemben. Tovább olvasom