Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

A polgármester helyreigazítást kért

A hétfői testületi ülésen kiderült: 110 millió forinttal kevesebb állami pénzzel gazdálkodhat jövőre a csornai önkormányzat. Turi György bejelentette: a jobbikos keresztállítás elutasítása miatt zaklató, gyalázkodó hívásokat kapott.

Adventi kereszt felállításához kért engedélyt egy magánszemély a múlt héten a Szent István térre Csornán. Turi György polgármester a kérést elutasította. Ezután a Jobbik Magyarországért Mozgalom ˝jelentkezett be˝ a városházán politikai rendezvényhez kérve az engedélyt. A polgármester ez utóbbit engedélyezte, de felhívta a párt figyelmét, hogy az eseményen csak mobil kereszt felállításához járul hozzá. Azaz a rendezvény végén a keresztet is kötelesek lebontani a szervezők.

– Nincs jogom hozzá, hogy magánszemélyeknek engedélyt adjak ilyen célra. Ezek után bárki, bármit elhelyezhetne a város közterületein. A Jobbik politikai rendezvényére természetesen megadtam az engedélyt – tájékoztatta a képviselő-testületet a polgármester.

Az eset leírása ezután megjelent a kuruc.info portálon, válogatott jelzőkkel illetve a polgármestert. Ráadásul telefonos elérhetőségeit is megadták a városvezetőnek. Az eredmény sem maradt el:

Turi György polgármester
Turi György polgármester

– Korán reggel érkeztek az első hívások, fogalmam sem volt, miről van szó. Mindenféle mocskolódó, gyalázkodó hívást kaptam, a legenyhébbek sem bírják el a nyomdafestéket. Egy idő után aztán meguntam, a mobilt kikapcsoltam, a vezetékes telefont kihúztam. A hívók számát azért feljegyeztem – tudatta Turi György.

A polgármester – mint elmondta – felszólította a Jobbikot, hogy a helyreigazítás ügyében intézkedjen. – Amennyiben ezt nem teszik meg, jogi útra terelem az ügyet – jelentette ki.

A csornai képviselő-testület hétfői ülésén több döntés született. Egyebek mellett a város jövő évi költségvetéséről is szó volt. A településvezetők úgy számolnak: 110 millió forinttal kevesebb pénzből gazdálkodhatnak a központi elvonások miatt. Igencsak oda kell figyelni a büdzsé elkészítésekor és még takarékosabb beosztásra lesz szükség – állapították meg a képviselők.

Kiss Ottó (Fidesz) arra hívta fel a figyelmet, hogy a középületek – volt községháza, Széchenyi-iskola – fűtésrendszerét felül kell vizsgálni és lehetőség szerint energiatakarékos megoldást választani. A továbbiakban elfogadták a település háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló beszámolót és módosították a hulladékgazdálkodási tervről szóló rendeletet.

Megállapították a kéményseprő-ipari közszolgáltatás új díjait is. Mint kiderült, a Nekuti Zoltán kéményseprő által javasolt díjak még így is olcsóbbak a hasonló tevékenységet folytató vállalkozásokénál. A képviselő-testület felülvizsgálta a helyi építési szabályzatról szóló rendeletet is. A lakossági igényeket, többek között a telekkialakítási lehetőségeket, beépítik az új határozatba.

A testület a város rendezési tervét is módosította. A 86-os főutat felújító cég kérte, hogy ideiglenes aszfaltkeverő üzem létrehozását támogassák Csatárimajor közelében. A kivitelező innen oldaná meg a beruházáshoz szükséges anyag szállítását. A képviselők hozzájárultak az üzem felállításához.

A testület további döntéseire, hátterükre visszatérünk. 

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. uribe 2009. december 03. 13:10
  „Egyébként pedig a Klubrádió szerint is :
  "Erdő Péter elítélte a jobbikos papok keresztállításait -
  Az egyház vezetőinek tudta nélkül vettek részt az adventi keresztállítási akciókon a katolikus papok, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia pedig csak "egy bizonyos politikai csoport leveleiből" értesült erről - mondta Erdő Péter bíboros, az MKPK elnöke sajtótájékoztatón, utalva a Jobbik megmozdulásaira, anélkül, hogy a pártot megnevezte volna."”
 • 32. Baradlay 2009. december 03. 00:37
  „Gondolom,ha egy szovjet emlekmuvet kellett volna allitani abba beleegyezett volna!
  <moderálva>”
 • 31. miro132 2009. november 29. 00:14
  „sajnos angol a billentyuzet es eleg nehez megtalalni az ekezetes beutek bocsanat”
 • 30. SiLa 2009. november 27. 21:03
  „miro132 Tudok olvasni, de roppant zavaró az ékezet nélküli írása!! Bocsi hogy szóvá teszem!”
 • 29. grt 2009. november 27. 14:21
  „Hajrá jobbik kiűzzük a mocskokat.”
 • 28. grt 2009. november 27. 14:18
  „Az aszfaltkeverőt esetleg egy,fideszes képviselő állítatná fel és üzemeltetné?
  És nincs korrupció Magyarországon. Egy volt fideszes.”
 • 27. szamio89 2009. november 27. 13:04
  „Én nem hiszek Viki bácsinak:)”
 • 26. miro132 2009. november 27. 12:56
  „szamion: azert nem kell elhinni mindent ami Viki bacsi mesel :)”
 • 25. szamio89 2009. november 27. 12:29
  „Nem a világválsággal kell burkolózni ez csak jó ürügy tudjuk kik juttatták ide az országot:)
  Mert már elöttet is gázos volt a helyzet.
  üdv”
 • 24. miro132 2009. november 27. 10:16
  „fiatal : nem akarlak meggyozni de sajnos vilagvalsag van ami amerikabol indult ezt biztosan tudod te is. Minden orszag -magyarorszag is- az egesz foldon probal takarekoskodni mert a valsag rakenyszeriti. sajnos ez egy ilyen vilag ami ezzel jar ezt meg kell erteni mindenkinek. Hidd el nem csak teged erint ez hanem mindannyiunkat de remelhetoleg mar nem tart sokaig. Ha tanultal kozgadasagtant akkor te is tudod hogy vannak biznyos korgyelejev ciklusok melyek kb 6-7 evente ismetlodnek igy ha ezen a valsagon tul leszunk akkor a kovetkezo kb 6-7 ev mulva jon de a statisztika szerint ezek a ciklusok rovidulnek szoval szamolj 5 evvel. Ha normalizaoldik a helyzet akkor kb 2015-2017 -ig nyugalom es fellendules jon de akkor majd jon a kovetkezo valsag ebben nincs semmi sajnos.”
 • 23. szamio89 2009. november 26. 21:02
  „Ennél sokkal összetettebb az ország gondja mint ahogy ti azt gondoljátok:)
  üdv”
 • 22. fiatal 2009. november 26. 19:50
  „miro132

  munkahelyek ezrei szűnnek meg, ki tudja,h az enyém is mikor? folyamatos áremelések, vállalkozások nyomorognak, vagy lehetetlenülnek el.Bércsökkentések, befagyasztások, elvonások stb...Ha már a saját dolgainkról és a helyzet kezeléséről beszélgetünk.

  Engem nem érdekel,hogy a szomszéd zsidó vagy cigány.Nem kelt felesleges indulatot egy keresztállítás.Mert ha keltene, akkor nem hinném,hogy van-e értelme kereszténységemnek.Na de ezeket hagyjuk is. Egyébként ha a saját dolgainkkal foglalkozunk, akkor érdemes rátekinteni arra,hogy mi vár ránk 2010-ben.www.parlament.hu és keressétek meg a 2010. évi költségvetést.Érdemes rátekinteni az ideire és a jövő évi büdzsére.ha összehasonlítjuk a kettőt,akkor rájöhetünk,hogy amiket hallunk 2010-ről, annak fele sem tréfa. Tudom nem tartozik hozzá a témához, de azt hiszem,hogy ami ránk vár az nem MG és Jobbik hiba.

  Pancser!

  2006. Azt nevezik békének?A magyar demokráciának nem az volt a halála?Persze arról nem beszél senki,hogy az akkori sértettek által a rendőrség ellen indított pere szinte egytől-egyik nyertes per lett.Ennek ellenére azt mondom,hogy abban talán igazad van,hogy nem kellene vonulgatni a Gárdának, de ez csak azért jöhetett létre, mert van egy jelenleg gyenge rendőrség, ami azokkal a problémákkal nem tud megküzdeni, amiket feszeget a Jobbik.Ha ezeket a problémákat beismernék a nagy pártok, akkor lehet segíteni dolgokon.
  Ja igen!Milyen rémisztő dolgokat csinált számodra eddig az MG és a Jobbik?Még nem ölt ha jól tudom és a közelében sem volt...”
 • 21. Dávid1908 2009. november 26. 16:38
  „Miro 132! Én válaszolnék: 22éves vagyok. Voltam szavazni, de nem etetett meg sem a Fidesz, sem a Jobbik, se a többi. Érvénytelen szavazatot adtam le- az egész oldalt betöltő X miatt volt az.
  Lehet, hogy engem is megetettek viszont azzal, hogy a Fideszt nem kisebbség káromló bandának ismerem. Amennyiben így van, elnézést a tudatlanságomért!”
 • 20. miro132 2009. november 26. 11:53
  „fiatal : kivancsi lennek arra hogy hany eves is vagy es van e tapasztalatod a sotet korszakrol. Sajnos mind a jobbik mind a fidesz ugy ferditi forditja a multat hogy a tapasztalatlan fiatalok -akik naivak es kozel all hozzajuk a lazado stilus- el is hisznek mindent amivel ez a ket diszes tarsasag manipulalja oket.
  Velemenyem szerint most nem a multon kell ragodni hanem a mostani helyzetet kell kezelni es a jovot biztositani kell mindenki szamara. Holmi kereszt allogatasok, zsidozasok, ciganyokkal szembeni mocskolodas nem vezet sehova csak felesleges indulatokat szit es eltereli a figyelmet a valos lehetosegekrol es munkarol. Mindenki ha a maga dolgaval foglalakozna es nem azt lesne hogy a szomszed zsido e cigany e stb akkor tenyleg jobb lenne ebben az orszagban elni de sajnos ezek a tarsasagok jobbik, magyar garda, fidesz sajnos erdekelt abban ez ne igy legyen...”
 • 19. pancser 2009. november 26. 11:51
  „Nektek fogalmatok sincs a világ dolgairól, az államról a rendről. Ha van, fals. Ezerszer elmondtam már egyetlen állam nem engedheti meg, hogy gárdák, mindegy milyen masírozzanak a területén. Volt egyszer egy Ororszország, ahol ez megtörténhetett. A következmény bolsevizmus, vér és diktatúra. Ha Kerenszkij leszámolt volna a bolsevikokkal kevesebbet szenvedett volna a világ. Most a gyilkos bolsevik hatalom reinkarnációjához hasonlatos a MG és a Jobbik. Hatalmi bázist akar kialakítani, amely a demokratikus magyar állam halálát jelentené. El fogunk jutni oda és remélem ez lesz a megoldás, hogy az új kormány szisztematikusan és könyörtelenül felszámolja ennek a hatalmi bázisnak még a csíráját is.”
 • 18. fiatal 2009. november 26. 11:39
  „Te Pancser!

  A Fidesz is elszámoltatást ígér és rendbetételt!Azt hiszem,h akkor tőlük is kell félni, mert ez burkolt fenyegetés...Sőt!Mint tudjuk ha az utcára viszik a politizálást, az is demokráciafenyegető jelenség. Ne nevettesd ki magadat Pancser...Komolyan mondom,h félelmetes elmék vitatkoznak itt.Én sem értek mindennel egyet amit a Jobbik csinál, de ezek a folyamatok a hatalmaknak csak azért furcsák, mert még nekik is furcsa,h mi az ami belefér a demokrácia szabályaiba.mert ugye nem akarják nagyon megtűrni a demokrácia asztalán a kisebbeket.csak azokat akik képesek hozzájuk asszimilálódni.Amit a nagy pártok meg hallani akarnak, azt fújjátok itt is.

  Pancser!
  Amit Te csinálsz az arra emlékeztet,mint a kommunizmusban voltak a propagandabeszédek.Ez meg engem ijeszt meg...Mintha menne egy autó az utcán és szórná a lapokat és rádión üvöltené,hogy LE A JOBBIKKAL!Azt hiszem ez a félelemkeltő.De azért szép a demokrácia, mert ha mondjuk ez a párt talán bekerülne a parlamentbe, Te lennél az első aki vagy gratulálsz neki vagy elkezdesz nyalakodni.
  vagy talán akkor is kiállsz EGYENESEN fikázni bármelyik erőt, hogy : mocskok, ezt várhatjuk tőletek stb...?Ha ne adj Isten meg nem jut be, akkor még jobban a sárba döngölöd...Na én az ilyen jelenségektől félek, nem attól,h keresztet állítgatnak vagy nem. Akkor a Milleniumi keresztállításnál is kitetted a LE A FIDESSZEL tábládat?

  Ugye folytathatnánk is az MSZP-vel mint utódpárttal...Neki még referenciamunkája is van egy sötét korszakról.Nyilván Őket nem kell betiltani örökre...Emlékművek még mindig állnak stb...Ahhoz képest egy Kereszt...

  Ugye milyen széles ez a demokrácia paletta nagy bűnökkel?”
 • 17. Dávid1908 2009. november 26. 10:54
  „moderálva=kisszintetizátoros
  érdekes döntés:)”
 • 16. Dávid1908 2009. november 26. 09:38
  „Vágd a centit kedves pancser! "Egy a jelszó tartós béke..." Öltözzünk egyenruhába, vegyünk fel "<moderálva> nyakkendőt" és irány az utca egy kis randalírozásra, fenyegessünk meg mindenkit!
  Ez lesz a Jobbik? Ez kell az embereknek?
  Nekünk, kisembereknek nem lesz jobb se ennél, se annál, de engem ne fenyegessenek!!”
 • 15. pancser 2009. november 25. 20:45
  „15! Látom <moderálva> már most rinyáltok, hogy Pintér Sándor lesz a b.miniszter és nektek annyi. Nem biztos, hogy ő lesz, de lesz aki az államra és immár a csornai polgármesterre is veszélyes képződményt a helyére tegye. Aztán mehettek Strassburgba panaszra. Vona azt mondta, ha őt lefogják százak állnak a helyére! Már alig várom ezt az eseményt, sok fekete géprongyot lehet majd kapni szinte ingyen az olajos kezű szerelők örömére, mert azon kevébé látszik a kosz. Már vágom a centit!”
 • 14. pancser 2009. november 25. 18:10
  „Kérem ez várható a Jobbiktól, ezt mindenki jól vésse az emlékezetébe. A Jobbikot be kell tiltani, örökre meneszteni a politikai palettáról a hasonló alakulatokat. Ha azt akarjuk, hogy <moderálva> vegzálják a tisztes állampolgárokat akkor jöjjön a Jobbik. A veszély óriási, egyre nagyobb. Olvasom, hogy már a Rendőrséget is fenyegetik.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Este alkoholt fogyasztó fiatalkorút is találtak

A kapuvári rendőrség és helyi intézmények képviselői bűnmegelőzési és ifjúságvédelmi ellenőrzést… Tovább olvasom