Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

A polgármester a falugondnokkal hányta a havat

Rábaköz - A rábaközi községekben a középületek előtti hóeltakarítás a falugondnokok, közmunkások feladata. A települések erre külön pénzt nem áldoznak.
A rábaközi önkormányzatoknak nem okozott gondot a csütörtökön leesett hó. Valamennyi településen megtalálták a módját, hogy síktalanítsák a közutakat, járdákat.

Roncs Gábor Vissy József falugondnokkal „vállvetve" tisztította a járdákat. Pásztori első embere elmondta: a középületek előtt, a buszmegállók környékén, illetve a két, úgynevezett közben takarították el a havat, illetve sózták a járdákat. A mellékutcák takarítását vállalkozónak adta ki az önkormányzat, de neki egyelőre nem kellett munkába állnia.

Roncs Gábor, Pásztori polgármestere besegített Vissy József falugondnoknak a hólapátolásba.
Roncs Gábor, Pásztori polgármestere besegített Vissy József falugondnoknak a hólapátolásba.

Páliban a falugondnok és a közmunkások ragadtak lapátot. Ha a hó mennyisége indokolttá teszi, az egyik helyi mezőgazdasági vállalkozás gépei tisztítják meg a mellékutakat a faluban. Cakóházán a helyiek fognak össze, hogy járhatóvá tegyék az utakat, járdákat. Csepi Évapolgármester ugyanis azt panaszolta, hogy a kis forgalom miatt községükbe nem megy be a Közút kht. hótolója. Ezért nagyobb hó esetén a falugondnok, Németh Vilmos saját traktorával ingyen tisztítja meg az utakat.

Rábcakapin a kistérségi alkalmazásban lévő közmunkás feladata a hólapátolás – tudtuk meg Németh Ottó polgármestertől. A mellékutcákat, ha indokolt lesz, a falubeli gazdálkodók tisztítják meg gépeikkel. Takács Lajos, Dénesfa polgármestere elmondta: korábban az önkormányzat azt is vállalta, hogy az egész faluban, minden ház előtt kistraktorral megtisztították a járdákat. Ez költséges vállalás volt. – Úgy gondolom – tette hozzá –, a helyieknek sem árt meg, ha portájuk előtt ellapátolják a havat. Ezt nem várjuk el az idős, beteges emberektől. Előttük a házi segítségnyújtás munkatársai az önkormányzattól függetlenül takarítanak.

Olvasóink írták

  • 3. Vítor 2009. február 02. 18:10
    „Beledbe is elhányhatták volna a havat!!A környéken mindenhol tiszta volt az út kivétel Beled!!Vajon miért?Hol volt az a híres beledi "hótoló"???”
  • 2. Goldman 2009. január 31. 14:15
    „Wazze! Még szerencse, hogy túl vagyok a kalici okozta járványon, mert egyébként én is hánynék....no, nem havat...:) én azt lapátolni szoktam”
  • 1. morfi 2009. január 30. 21:38
    „Talán nem rokkant bele amíg a kép elkészült.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra cserkeltek az öregvadászok

Bogyoszló - Nosztalgiavadászatra hívta idős tagjait a bogyoszlói vadásztársaság. A magyarkeresztúri… Tovább olvasom