Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

A párttag mellé áll Csornán a Fidesz

A Fidesz csornai elnöksége Gyopáros Alpárt jelölné polgármesternek az őszi választáson. Várhatóan ellenfele lesz jelenlegi önkormányzati főnöke, Turi György. Nem derült ki, a Fidesz miért váltotta le 2006-os győztesét.

A Fidesz csornai szervezete Gyopáros Alpárt indítaná polgármesterjelöltként az őszi önkormányzati választáson. A végleges döntést a párt országos vezetése hozza meg. A koalíciós partner KDNP helyi tagsága kedden este tárgyal a Fidesz bejelentéséről. Turi György jelenlegi polgármester megint kijelentette: ő is indul a szavazatokért. A többi szervezet még nem döntött.

Gyopáros Alpár 2006 óta alpolgármesterként tevékenykedik Csornán, tavaly az időközi választás győzteseként jutott be a parlamentbe. Tavasszal ismét bizalmat kapott a választóktól. A csornai pártelnökség közleménye szerint a politikus személye a garancia arra, hogy a város megfeleljen a következő önkormányzati ciklusban a település előtt álló kihívásoknak. Az elkerülőút megépítését, a Margit Kórház megmentését, a város és környéke turisztikai célú fejlődését emelték ki ezek közül. Tőle várják az intézményfejlesztések folytatását, a terület- és vidékfejlesztési források lehívását. ˝Reményeink szerint polgármesterré választása olyan esélyt teremthet Csornának, amely régen állt előttünk. Így a város érdekei közvetlen képviseletet nyernek a legmagasabb fórumokon, tekintve, hogy a törvényhozási többséget is a Fidesz adja ebben a ciklusban˝ – fogalmaz az elnökség közleménye.

Gyopáros Alpár. A törvényhozási többséget is a Fidesz adja.
Gyopáros Alpár. A törvényhozási többséget is a Fidesz adja.

Portálunk Kiss Ottó csornai elnöktől kérdezte: miért ˝váltották le˝ Turi Györgyöt és mikor, illetve mitől szakadt el az a szál, ami a polgármestert a Fideszhez kötötte?

A Fidesz elnöksége úgy foglalt állást, hogy polgármesterjelöltünk mindenképpen Fidesz-tag legyen. Turi György nem tagja a pártnak - mondta Kiss Ottó.
Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő alkalmas arra, hogy polgármesterként hatékonyan tudjon a városért dolgozni – jegyezte meg Kiss Ottó. – A közleményünkben vázolt elképzelések megvalósítását várjuk tőle. A Fidesz elnöksége úgy foglalt állást, hogy polgármesterjelöltünk mindenképpen Fidesz-tag legyen. Turi György nem tagja a pártnak.

A mostani polgármester tehát szintén indul az őszi választáson. A legutóbbi lakossági fórumán az is kiderült, sokan támogatják ezt a döntését. Kiss Ottónak felvetettük: nem tartanak-e attól, hogy a jobboldali szavazatok így megoszlanak és a helyzet a többi induló malmára hajtja a vizet?

– Biztosan visz el tőlünk szavazatokat Turi György, de bízunk benne, hogy a Fidesznek és Gyopáros Alpárnak lesz olyan támogatottsága, ami elegendő a sikerhez. Jelöltünk népszerűségét erősíthetik majd a Fidesz-kormány intézkedései is – tette hozzá.

Turi György. ˝Mindenképpen indulok a polgármesteri székért.˝
Turi György. ˝Mindenképpen indulok a polgármesteri székért.˝

A KDNP csornai tagjai kedden ülnek össze, hogy a Fidesz bejelentéséről kialakítsák álláspontjukat, tudtuk meg Háncs Károly helyi elnöktől.

Papp József, az MSZP rábaközi elnöke úgy tájékoztatott, hogy a párt országos kongresszusa után beszélnek majd a polgármesterjelölt személyéről. A Jobbik várhatóan július elején dönt csornai polgármesterjelölt indításáról, mondta Takács Krisztián választókerületi vezető.

Turi György polgármester érdeklődésünkre nem kívánta kommentálni a Fidesz-döntést. Arról sem beszélt, hogy mikor és miért romlott meg kapcsolata a párt helyi politikusaival úgy, hogy ez a helyzet alakult ki.

– Egyelőre annyit mondhatok, hogy mindenképpen indulok a polgármesteri székért az őszi választáson – fogalmazott.

Olvasóink írták

77 hozzászólás
 • 77. Jerry 2010. június 21. 14:10
  „gombócartúr , látom nem érted, hogy működik a rendszer.A hivatalokban megfelelő végzettségű szakemberek ülnek, akik a hatályos törvények szerint végzik a munkájukat.A várost azonban nem ők irányítják,hanem a város képviselő testület, ahol a pártok által jelölt,és a"nép" által megválasztottak ülnek.Itt nincs semmilyen elvárás, iskolai végzettség, elég a párthűség,a választók felé tett felelőtlen ígéret,és már ott is ülhet a pártkatona a döntéshozó székben,akár még al vagy polgármester is lehet.A hivatali dolgozó pedig végre hajtja a testület által megszavazott döntéseket, már ha az törvényileg lehetséges,amit ugye a jegyző felügyel.Csorna város nagy problémája az, hogy az irányító testület választott tagjai most a fidesz szekerét tolják, pár éve még az mszp-be kapaszkodtak.A város érdeke mellékes volt,az aktuális pártérdek és a saját zsebük volt csak a fontos. Ez a testület most azon dolgozik,hogy pozíciójukat bebetonozzák.TGY azért lett szálka a szemükben, mert erre rájött,és szóvá tette, és ezért a párt kiszállt belőle.A csornai fidesz vezetésben bizony jó néhány volt kiszes, mszmp-s tag, akik most lelkes narancs kedvelők.Persze, hogy nem tetszik neki, ha felemlegetik a tanácstagi, munkásőr vagy kisz bizottsági múltjukat. A város hivataliban dolgozók pártállástól függetlenül végzik dolgukat az okmányirodában, egyéb hivatalokban.A város helyzetét ne rajtuk kérd számon,hanem a lakóhelyed körzetében indult ,feltehetően fideszes képviselőtől.Én próbáltam, de megkérdezni,de nem volt hajlandó szóba állni velem ,mint választó polgárral.Hány ennyit a képviselőségéről.Egyébként a közigazgatás sokkal többrétű, bonyolultabb rendszer annál, hogy csak úgy elférjen a polgármesteri hivatalba.”
 • 76. gombócartúr 2010. június 21. 13:49
  „Na látod, most mondtad meg a tutit: ennek a városnak pont az a nagy problémája, hogy ilyen emberek ülnek a hivatalban!”
 • 75. Jerry 2010. június 21. 11:54
  „gombócartúr Még egyszer sem magyaráztad meg, hogy miért összeférhetetlen a polgármesteri és a képviselői pozíció?! Artúr, a 2,28-as hozzászólásom éppen erről szól olvasd el.Persze ajánlom a többi hsz-emet is.Erről szólnak.Egyébként ha érdek, én 32 évesen Csornán a közigazgatásban dolgoztam/azóta is/ így épen elég jól ismerem a várost és környékét, az itt élő emberek gondjait.Egyébként éppen a fidesz szokott kommunistázni,és példálózni azzal, hogy a szocik mit rontottak el.Persze hogy nem tetszik nekik,ha szembesülnek azzal, hogy éppen azokat a hibákat készülnek elkövetni,amiknek leküzdése céljából a rendszerváltás történt.Éppen az egypárt uralom, a pártvezető- kormányfő-képviselő rendszer eltörlése, a város feletti párturalom megszüntetése, tényleges önkormányzat, pártoktól független polgármesterek, stb.stb erről szólt a rendszerváltás. Na és 20 ével később egypárt uralom, képviselő-polgármester egy személyben, város vezetésben pártvezetők dirigálnak, magyar gárda mint párthadsereg stb stb.Szóval mi változott?Talán mégsem nekem kell levenni az ostobaszemüveget?”
 • 74. gombócartúr 2010. június 21. 11:00
  „62.

  Te, Jerry, úgy látom próbálsz kerülni...
  Hagyd már a munkásőröket meg a pártitkárokat a fenébe!Kit érdekel, hogy mi volt a kommunizmusban? Elmúlt már!!! Nálad nem ébresztett a kakukkos óra? Miért ezzel jössz állandóan?
  Még egyszer sem magyaráztad meg, hogy miért összeférhetetlen a polgármesteri és a képviselői pozíció?! Tudsz rá válaszolni? Engem érdekelne, hogy Te vajon mivel foglalkoztál 32 éves korodban??
  Levehetnéd már az ostobaszemüvegedet!”
 • 73. hajracsorna 2010. június 20. 17:00
  „Egyetemista? A jobbikos fiúra gondolsz? Ő nem gimnazista, Krisztián? :D”
 • 72. Deir_Yassin 2010. június 19. 12:03
  „Ha jól emlékeszem Gyopi ki lett hívva májusban. és nem mert kiállni egy 23 éves egyetemistával. Bravo ilyen ember kell Csornának.”
 • 71. Deir_Yassin 2010. június 19. 12:01
  „Ha jól számolom ez már a hatodik állás lesz a Gyopinak. Remek csak így tovább. Még a végén igazi magyar politikus lesz belőled. Szégyen!”
 • 70. GYMS 2010. június 18. 12:50
  „69!
  "Aquila non captat muscas!" :))”
 • 69. Jerry 2010. június 18. 07:55
  „ibolyka2010 nekem volt merszem, gya-nak nem”
 • 68. ibolyka2010 2010. június 17. 22:55
  „Jerry!

  Ha annyira vitázni akarsz és fáj rá már nagyon a fogad, akkor miért nem hívod ki magad a jelölteket egy jó kis "párbajra". Persze, csak ha van hozzá merszed. azt majd meglátjuk.”
 • 67. GYMS 2010. június 17. 19:54
  „Kénytelen leszek egyértelműen fogalmazni, mert még mindig nem érted: egyszerűen NEM VAGY VITAKÉPES Kedves Jerry! (Ahogy visszanéztem a hsz.-okat, nem csak szerintem...de te csak mantrázd tovább a sületlenségeidet, ha nincs jobb dolgod... :)”
 • 66. GYMS 2010. június 17. 19:51
  „Az egy MÁSIK VITA, hogy JÓ-E, ha valaki egyszerre képviselő ÉS polgármester! Aki szerint NEM JÓ, az támogassa Seress Mária legújabb kezdeményezését, amely pont erről szól! HA összejön 200.000 aláírás ÉS érvényes lesz a népszavazás, akkor NEM LESZNEK POLGÁRMESTER-KÉPVISELŐK!
  Ennyi.”
 • 65. Jerry 2010. június 17. 19:50
  „GYMS kicsit olvassál,mielőtt másolnál.Javaslom neked a 46-os hszt, ugyanis én abból idéztem neked,azt pedig te írtad.csak azért, hogy hadd mulassanak rajta(d) mások is! :)Hát ennyit a tájékozottságodról.Olvass is néha,/saját szöveged is/ne csak írj.Ami PJ levelét illeti érdekes módon gya nem tudta megcáfolni még egyetlen sorát sem.elküldte a saját levelét,de abban csak annyit irt, hogy majd a választások után bírósághoz fordul Azóta is várják ott, hogy bemutassa levélre a cáfolatokat.”
 • 64. GYMS 2010. június 17. 19:45
  „Jerrynek (legeslegutoljára)!!!
  Ezt írod: "...azért alkalmatlan polgármesternek,mivel már parlamenti képviselő,és a két pozíció nem egyeztethető össze..."
  1. Olyant még nem hallottam, hogy valaki AZÉRT lenne ALKALMATLAN polgármesternek, mert amúgy országgyűlési képviselő is... (Miközben tudjuk jól, hogy nem mind a 386 képviselő kiváló kvalitású ember...de ezért IS jó, hogy az Alkotmányban már rögzítették, hogy max. 200 képviselő lehet 2014-től.)
  2. Az a része a mondatodnak pedig, hogy "a két pozíció nem egyeztethető össze", az legfeljebb egy (akár még respektálható) VÉLEMÉNY, ám TÉNYSZERŰEN NEM IGAZ!
  3. Hogyan várod el bárkitől is, hogy komolyan vegyen, ha érvrendszeredben hazug állítások vannak?!”
 • 63. k2968 2010. június 17. 19:45
  „Nagyon úgy látni az írásokból az emberek nem valaki mellett,hanem valaki ellen szeretnek kiállni.Én nem mondtam hogy GY A nem lenne jó polgármester.Engem az zavar ,hogy megosztja magát két hivatás között.Így egyik sem lesz tökéletes.Az senki eszébe sem jutott,hogy esetleg ne pártkatonát javasoljon?Nincs Csornán egyetlen egy ember sem akit tisztelnek az emberek és nem tartozik egyik párthoz sem?Senki?Akkor nem szabad csodálkozni ha mindenki beáll a sorba.”
 • 62. Jerry 2010. június 17. 19:39
  „ibolyka2010 A polgármesternek,mint városi vezetőnek nem pártvezetőkkel kell egyeztetnie,hanem a lakosság által választott képviselőkel.A rendszerváltás előtt volt divat, hogy a városi vezető, tanácselnök az aktuális pártitkárral, népfronti vezetővel,munkásőrparancsnokkal egyeztetett, azok utasíthatták. A rendszerváltás óta az önkormányzatok vezetője a polgármester, és képviselő testület, ami bizony lehet pártok jelöltjei is,de csak a lakosság által beválasztottak. Nem a pártok vezetőivel együtt kell döntést hoznia és megbeszélni a problémákat. Lehet, hogy a gya azért lenne jó pm mert megbeszéli a párt /a fidesz /vezetőivel a dolgokat? Őket a tagság választotta és nem a város lakói. A kettő még szerencsére nem ugyanaz.Az imádott gya lehet, hogy jó párttag,mert szereti a narancsot, és ezért a tagság nyomására képviselő lett, de könyörgöm,értésétek már meg narancsosok,hogy a polgármester és a képviselő nem fér össze, nem lehet egy embernek maradéktalanul betölteni a két pozíciót.Főleg nem egy ilyen tapasztalatlan, karrierista irodai fikusznak. Ami a beszélgetést illeti, kapott rá alkalmat, de gyáván megfutamodott.”
 • 61. GYMS 2010. június 17. 19:31
  „Egyébként meg: mit fáj neked az, ha az a jövedelem, ami úgysem téged illet, az egy, avagy két kézben összpontosul? Neked attól miért lesz jobb (vagy rosszabb)? Magyarországon egyébként óriási hagyománya van a másik zsebében való turkálásnak...na meg az ilyen mentalitás meglovagolásának is! (Lásd Papp József gyalázatos két levele a választási kampányban... Mondjuk az, hogy az ex- képviselő/polgármester "csodafegyvere" csúnyán "besült", azért ad okot némi optimizmusra.)”
 • 60. GYMS 2010. június 17. 19:24
  „Kedves Jerry! Szó szerint idemásolom azt a "szellemi muníciót", amit válaszként nekem leírtál, csak azért, hogy hadd mulassanak rajta(d) mások is! :)

  "GYMS A képviselői körzet EGY DOLOG, /egy ember,egy fizetés/ a polgármesterség meg egy MÁSIK DOLOG! /egy ember,egy fizetés Amiről te írtál az egész egyszerűen NEM ELLENÉRV arra, amit én írtam.Miről is beszélünk akkor? Vagy a gyopáros lesz a képviselő az alpár meg a polgármester? Magyarázd már el,ha olyan tájékozott vagy?"”
 • 59. qeu 2010. június 17. 19:16
  „felsőszeri!
  A hivatlahoz, az önkormányzathoz hozzá tartozik a jegyző is!
  Nem mellesleg, nagyon szeret rágózni megbeszélés közben, stb. Jegyző????????
  Ugyan ettől még lehet jó jegyző, de az illem az illem.”
 • 58. számítógép 2010. június 17. 19:11
  „Csorna hűen tükrözi az ország helyzetét. Kettévált ország - kettévált Csorna. De lehet, hogy még tovább osztódik?:)”
77 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerések és rubindiploma Csornai pedagógusoknak

A városért évtizedeken át dolgozó pedagógusokat tüntették ki Csornán pedagógusnap alkalmából. Tovább olvasom