Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

A parkokat városi cég gondozza

Bővült a csornai Vilmos park kft. feladatköre. Ezentúl a város parkjait, közterületeit is a cég gondozza. Az új feladatokhoz új igazgatót is kapott a társaság. Kiss Gábor irányítja a munkát.

Új igazgatója van a csornai Vilmos park kft.-nek. A százszázalékosan önkormányzati tulajdonú céget Kiss Gábor irányítja, miután a korábbi ügyvezető, dr. Kocsis Ottó lemondott a tisztségéről. A múlt héten megválasztott ügyvezető igazgató kijelentette: új alapokra helyezi a társaság működését. Kiss Gábor agrármérnök végzettségű, Vilmos parkos munkája mellett továbbra is irányítja családi vállalkozásukat, egy kertészetet.

A piac üzemeltetése, így a tér tisztítása is a Vilmos park kft. feladata. Felvételünkön Sztojka Ervin Imréné és Kőfalvi Rudolfné.
A piac üzemeltetése, így a tér tisztítása is a Vilmos park kft. feladata. Felvételünkön Sztojka Ervin Imréné és Kőfalvi Rudolfné.

A képviselő-testület döntése értelmében a Vilmos park kft. tevékenységi köre jelentősen bővült. A cég tartja rendben ugyanis a városi közparkokat, tereket. A feladatot korábban ellátó vállalkozással szerződést bontott az önkormányzat. Kiss Gábor a képviselő-testület ülésén elmondta: másként dolgozik majd a kft., mint eddig. Az elmúlt években ugyanis a működésének anyagi fedezetét gyakorlatilag az önkormányzat biztosította. A jövőben viszont nagyobb hangsúlyt kapnak azok a tevékenységek, melyeknél áfa-visszaigénylésre lesz lehetőség. Az előzetes számítások szerint idén már 3 millió forinttal többet igényelhet vissza a cég, mint tavaly. „Ezt a pénzt természetesen a városra fordítjuk" – fogalmazott Kiss Gábor. Az új munkáról, a parkgondozásról megjegyezte: feszített költségvetéssel, fillérre kiszámolt koncepciójuk van a feladat ellátására. A városnak 3 millió forintot takarítanak meg ezáltal.

A kft. költségvetéséből 12,7 millió forintot technológiai fejlesztésre tesznek félre. Szükség van egy használt teherautóra. Így saját járművel tudják megoldani a szállításokat, nem kell a vállalkozókat igénybe venni. Ugyanígy egy használt „dobozos" autót is beszereznének. „Az ugyanis nem elfogadható egy ekkora városban, hogy a karbantartók, akik száz ingatlant gondoznak, kerékpárral közlekedjenek. Ha ily módon csak egy napot spórolunk meg, már lehetőségük lesz a szemétgyűjtők felszerelésére, a köztéri padok deszkáinak cseréjére, a három éve kidőlt vaskorlátok felszámolására" – hangsúlyozta az ügyvezető. A kiadásokról szólva megemlítette, hogy tervezik a fásítást, melyre 1,2 millió forintot különítettek el és hasonló összeggel szerepel a játszóterek karbantartása is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt olvasnak Wass Alberttől

A Martincsevics Károly Városi Könyvtár közössége 2011 óta havi rendszerességgel tart… Tovább olvasom