Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A park és a tó pihenőhely lett a főút mentén

Szárföldön a parkokban, tereken, a temetőben meglátszik, hogy a helyiek odafigyelnek a környezetükre.

A szárföldi községháza munkatársainak nyáron a zöldterületek rendben tartása bőven ad feladatot. Gondozzák, öntözik a temetőt, a parkokat, köztereket. Horváth Ferenc polgármester pontos számot egyelőre nem tudott mondani arra a kérdésre, hogy mibe kerül mindez.

– Majd a szezon végén számolunk el, de az biztos, hogy komoly kiadást jelent az önkormányzatnak. Elég, ha csak az üzemanyagárakat vesszük alapul – fogalmazott Horváth Ferenc. – Úgy érezzük azonban, hogy ezen nem spórolhatunk. A rendet elvárják a helyiek, hiszen maguk is odafigyelnek saját portáikra.

Komlósi Gyuláné a fővárosból költözött haza szülőfalujába.
Komlósi Gyuláné a fővárosból költözött haza szülőfalujába.

Orbán László és Unti Mihály gyakorlatilag az egész napjukat a köztereken töltik.

– Szinte egész nap úton vagyunk az öntözőkocsival és mégsem érünk a végére – mondták a Kisalföldnek. – Ilyen melegben nincs az a vízmennyiség, amit a növények fel ne vennének. Közben persze nyírjuk a füvet, rendezzük a parkokat, virágokat, örökzöldeket. Miénk a temető, a focipálya, a házhely, a terek, az intézmények környezete. Van dolgunk tehát bőven, igyekszünk, hogy minden szép legyen.
A szárföldi önkormányzat néhány évvel ezelőtt a 85-ös főút menti területet alakította át parkká, létrehoztak látványtavat, pihenőpavilont építettek. A polgármester szerint a beruházás elérte célját, mert sokan használják ki az előnyeit.

Orbán László (balra) és Unti Mihály gondoskodnak a közterületekről.
Orbán László (balra) és Unti Mihály gondoskodnak a közterületekről.

– A helyiek gyakran mennek ki a parkba, de sok átutazó is megáll, ha meglátja. Rövid szünet, esetleg tízórai vagy uzsonna után folytatják útjukat. A gyerekeknek is kiváló környezet áll rendelkezésükre, hiszen játszótér is van – jegyezte meg Horváth Ferenc.

A szárföldi tónak szinte mindennapos látogatói Kökény Krisztián, Boros Bálint és Káldi Richárd. A gyerekek horgásznak, fociznak, szívesen töltik szabadidejüket a tó mellett.

A helyi gyerekek, képünkön Kökény Krisztián, Boros Bálint és Káldi Richárd, szívesen töltik az időt a tó partján.
A helyi gyerekek, képünkön Kökény Krisztián, Boros Bálint és Káldi Richárd, szívesen töltik az időt a tó partján.

Amint Orbán László és Unti Mihály elmondták: a temetőt és környékét is ők tartják rendben. Kezük munkája meg is látszik a sírkerten, munkájukkal a helyiek is elégedettek.

– Igen, meglátszik, hogy gazdája van, de ez az egész településre elmondható – fogalmazott érdeklődésünkre Komlósi Gyuláné. Ő szárföldi születésű, aztán Budapesten lakott, végül ismét hazaköltözött. – Nekem Szárföld jelenti a mindent, ezért nem is volt kérdés, hogy nyugdíjaskorunkban hátat fordítsunk-e a fővárosnak. A szülői házban élünk három éve.

Az asszonynak felvetjük: azt találta-e falujában, amit fiatalkorában ott hagyott, vagy valami egészen mást?

– Mindenki azt találja meg, amit szeretne megtalálni. Lehet a dolgoknak persze kevésbé jó oldaluk is, de én igyekszem mindig a jót keresni mindenben. A korosztályomból, baráti körömből sokan elkerültek a községből, de így is sok az ismerős. Édesapám kántorként dolgozott, nekem pedig vágyam volt, hogy a helyére ülhessek egyszer a templomban. Ez a vágyam megvalósult és folytatom édesapám munkáját. Ezzel teljes az életem.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöldséges falunap koncertekkel

Augusztus 2-án, pénteken és 3-án, szombaton rendezik meg a településen a Hansági Zöldség Napját és a… Tovább olvasom