Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

A nyomozás novemberig tart

Továbbra is előzetes letartóztatásban marad a sikkasztással vádolt kapuvári Nagy Éva. A nyomozás várhatóan novemberben fejeződik be. Ügyvédje azt szerette volna, ha csak a lakhelyelhagyási tilalmat alkalmazzák esetében.
A kapuvári szépségkirálynő.
A napokban lejárt az üzletszerűen jelentős értékre elkövetett sikkasztással vádolt kapuvári szépségkirálynő, Nagy Éva előzetes letartóztatása. Kiss Imréné őrnagytól megtudtuk: a rendőrség és az ügyészség az előzetes meghosszabbítását indítványozta a bíróságon.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Kisalföldnek azt is elmondta, hogy a nyomozást várhatóan november közepén zárják le, az eredményről és a részletekről akkor tájékoztatják a nyilvánosságot.
Dr. Glegyák Jenőtől megtudtuk: a bíróság január 16-ig hosszabbította meg védence előzetes letartóztatását. A védőügyvéd nem tartja indokoltnak ezt a döntést.

– Korábban is azt kértem, hogy a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat alkalmazzon, és ez a véleményem azóta sem változott meg – mondta a Kisalföldnek dr. Glegyák Jenő. – A jogszabály ugyanis kimondja, hogy azokkal szemben, akik együttműködnek a hatóságokkal és segítik munkáját, célszerű a lakhelyelhagyási tilalom alkalmazása. A mi esetünkben vagyon elleni bűncselekményről van szó és az ügy felderítéséhez minden adat rendelkezésre áll a banknál, vagyis bizonyítékokat eltüntetni nem lehet, mert ezek megvannak. Tehát a banki bizonylatok is és az is, hogy kinek mennyi pénzét sikkasztotta el Éva.
A védő szerint a lakhelyelhagyási tilalom a személyi és a családi körülményekre való tekintettel is elfogadható lenne.

– Véleményem szerint a nyomozás nagyon elhúzódik, az eljárást gyorsítani kellene – jelentette ki dr. Glegyák. – Újabb adat nem merült fel, ahol tudtuk, az eltűnt pénz helyét is megjelöltük. Ezt ellenőrizték, amit csak lehetett, lefoglaltak, a kárnak jó része megtérülhet. Éva továbbra tisztában vele: megérdemli a büntetést és nagyon megbánta tettét. Az előzetesből elsősorban azért szeretne kijutni, hogy nagyszüleit láthassa. A fogságot továbbra is jól viseli, nyelveket tanul, vagyis hasznosan tölti odabent az időt.


Kapcsolódó cikkek >>

Kétszázmillió a szerelemért (2003-05-05) >>
Előzetesben a Rábaköz szépe (2003-04-17) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvezmények a munkahelyteremtőknek

A Kisalföld egyik múlt szombati írása váltott ki éles vitát a csornai képviselők csütörtöki ülésén.… Tovább olvasom