Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

A normatívához kistérségi támogatás kell

Kapuvári kistérség - A Kapuvári kistérség településeinek hozzájárulása kellett ahhoz, hogy a településeken működő alapítványi iskolák megkapják az állami normatívát.

A Kapuvári kistérség minapi ülésén határoztak arról, hogy a polgármesterek támogató nyilatkozatot tesznek a térség alapítványi iskoláinak azért, hogy azok igényelhessék az állami normatívát. Tompáné Balogh Mária, a kistérség alelnöke elmondta: bár nagy vita kerekedett a kérdésben, a polgármesterek végül áldásukat adták az előterjesztésre.

– Csak a második szavazás döntött a kérdésben, először nem volt meg a szükséges minősített többség – tette hozzá a polgármester. Úgy tudjuk, a kistérség elnöke, Hámori György polgármester is támogatta a nyilatkozatot, mint mondta, ezzel jórészt a térség tanárait, diákjait hozzák könnyebb helyzetbe.

– Jogszabály írja elő, hogy egy adott kistérségben oktatást végző alapítványnak támogató nyilatkozatot kell szereznie a térség többi településétől azért, hogy a gyermekek után járó normatív támogatás az alapítvány részéről „leigényelhető" legyen – mondta a polgármester. Hozzátette, az állami normatíva gyermekenként mintegy negyvenötezer forintot jelent, és például a ciráki iskolába ezért hárommillió forint juthat éves szinten. – Azt azonban hozzá kell tennem, arra semmi biztosíték nincs, hogy  például a ciráki létszám miatt igényelt normatíva oda is kerül az intézményhez – hangsúlyozta Tompáné Balogh Mária.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álmuk egy mintagazdaság

Dénesfa - Két fiatal agrárszakember próbál boldogulni a dénesfai egykori téesztelepen. Amikor az… Tovább olvasom