Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

A népzenei örökséggel ismerkedtek a szárazfások

A közelmúltban negyedik alkalommal rendezték meg Csornán a Szárazfa Népzenei Tábort. Az érdeklődés egyre nagyobb, ezúttal negyvenegy tanulóval foglalkoztak az előadók.

A csornai Szárazfa tábor szervezőinek célja, hogy a fiatalok megismerjék a magyar népi kultúrát, a zenei hagyományokat. Fontosnak tartják, hogy az ország különböző területeiről érkező tanítványok a Kárpát-medence egyéb zenei dialektusai mellett szűkebb hazánk, a Rábaköz népzenei örökségével is találkozzanak.

A tábor végén nyilvános koncerten mutatkoztak be a résztvevők.
A tábor végén nyilvános koncerten mutatkoztak be a résztvevők.

A résztvevők számára lehetőség nyílt a népi vonós hangszerek, a hegedű, brácsa, nagybőgő és ütőgardon kipróbálására, a népi éneklés elsajátítására és idén először citerások jelentkezését is várták, hiszen a hangszer iránt egyre nagyobb az érdeklődés.

Több környékbeli településről érkeztek muzsikusok, de Budapestről, Kőszegről, Szombathelyről és Egerből is voltak jelentkezők. A tábor végig nagyon jó hangulatban zajlott, majd zárásként egy nyilvános bemutatót tartottak a csornai zenepavilonban. A szervező Szárazfa Nyugat-dunántúli Népzenei Egyesület tagjai elmondták: helyi vállalkozók és szervezetek segítették munkájukat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Településfejlesztésben működnek együtt a rábaköziek a csallóköziekkel

Négy rábaközi és négy csallóközi település részvételével megalakult a Nyugat-Dunántúl első együttműködési szervezete, a Pro Comitate csoportosulás. Tovább olvasom