Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

A népdaloktól a vállalkozásvezetésig

Sikeresen szerepeltek a csornai Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola diákjai a különböző versenyeken. Több országos megmérettetésen vettek részt kiemelkedő eredménnyel.
Gyulán az Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenyt negyvenkét csoport részvételével rendezték. A Hunyadi csapata a hatodik helyet szerezte meg, valamint kiemelkedő teljesítményéért – mint a megye legjobbja – különdíjat kapott. A csapat tagjai: Henye Adrienn, Harang Tamás, Vörös Viktor, Kiss Attila, Princzes Dávid. Felkészítő tanárok: dr. Pásztor Tibor, Gecsényi Zoltán, Szűr Lászlóné.

A Junior Achievement Magyarország már kilenc éve rendezi meg a „Próbálkozó Vállalkozó" tanulmányi versenyt középiskolás fiatalok számára. Az idei versenyre ötvennyolc csapat nevezett. Három elődöntőn, mintegy hat hónapon keresztül mérték össze tudásukat. Diákvállalkozásokat alapítottak és működtettek, piacot elemeztek, egyéni marketing- és reklámstratégiát dolgoztak ki. A döntőbe tízen jutottak, a hunyadisok végül a negyedik helyet szerezték meg. A csapat tagjai: Farkas Flóra, Balázs Kinga, Nagy Ágnes, Véghelyi Kitti, felkészítő tanáruk Márton Lívia.

A Próbálkozó Vállalkozó versenyen negyedik helyen végzett a csornai csapat
A Próbálkozó Vállalkozó versenyen negyedik helyen végzett a csornai csapat.


Az Országos Illemtan és Viselkedéskultúra Csapatverseny döntőjébe a csornai iskolából két csoport is bekerült. Szoros küzdelemben az első és harmadik helyen végeztek. Az elsők: Nagy Brigitta, Hima Piroska, Péter-Héderi Adrienn. A harmadikok: Nagy Noémi, Kovács Bernadett, Kovács Judit. Felkészítő tanáraik Licskai Angéla és Horváthné Schlakker Gabriella.
A Szakmai Érettségi Tantárgyak Országos Versenyén Kiss Noémi és Rácz Barbara 12. c osztályos tanulók jutottak be az írásbeli fordulóban nyújtott teljesítményük alapján. Kiss Noémi országos első helyezést, Rácz Barbara országos harmadik helyezést ért el, felkészítő tanáruk Világosné Rozsonits Erika.

A Tiszán innen – Dunán túl Országos Népdaléneklési Verseny iskolai, területi, megyei és országos fordulóból áll. A Hunyadi a 9–10. osztályos korcsoportban indult homoródi népdalokkal. A Néprajzi Múzeumban megrendezett országos versenyen a legrangosabb minősítést, kiemelt aranyat kaptak. A Hunyadi-népdalkör tagjai: Babos Vivien, Bencsics Nikolett, Dombi Viktória, Gerencsér Alexandra, Horváth Mónika, Kajtár Katalin, Koteczki Boglárka, Lukácsi Barbara, Nagy Flóra, Szabó Veronika. Felkészítő tanáruk Molnárné Dukai Éva.

Olvasóink írták

  • 2. senkialadár 2011. május 19. 14:49
    „fú de jó kis csajok ezek”
  • 1. zsofiiika 2011. május 18. 21:33
    „Nagyon ügyesek voltunk!!:) :) megérte a felkészülés.... kár, hogy ide is elfelejtették a nevemet leírni...:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztés 50 millióból

Pályázati forrásból több mint ötvenmilliós fejlesztést hajtott végre intézményeiben a kapuvári… Tovább olvasom