Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

A négy évvel ezelőtti szinten keresnek a képviselők

A kapuvári képviselő-testület nem változtatott a négy évvel ezelőtt meghatározott képviselői tiszteletdíjak mértékén.
A városi költségvetést szigorú takarékosságra fogó képviselő-testület – a hazai viszonyok között eléggé szokatlan módon – az új ciklus elején nem emelte a képviselői tiszteletdíjak mértékét. A kapuvári városatyák járandósága megegyezik a 2002-ben megállapított díjakkal.
Eszerint a képviselői alapdíj jelenleg bruttó 88 ezer forint, bár nincs olyan képviselő Kapuváron, aki csak az alapdíjat venné fel. A tizennyolc fős testületből mind a tizenöt képviselő tagja a három bizottság valamelyikének. Egy bizottsági tagsággal a városatyák bruttó 110 ezer forintot vesznek fel, a három bizottsági elnöknek pedig valamivel több mint 123 ezer forintot számfejtenek a pénzügyesek. Minden bizottságnak öt képviselő és négy kültagja van, ez utóbbiak 22 ezer forintot keresnek. A két társadalmi megbízatású alpolgármester bruttó 180 ezer forintot kap munkájáért, Hámori György polgármesternek pedig 500 ezer forintot szavazott meg a testület, ez az összeg megegyezik az előző polgármester javadalmazásával. A hatályos jogszabályok szerint az új polgármester fizetése nem lehet kevesebb leköszönő elődjéénél.
A 2002-es tiszteletdíjak megállapítása előtt ezen összegek felét keresték a képviselő-testület tagjai, például az alaptiszteletdíj 44 ezer forint volt, míg egy bizottsági tag 55 ezer forintot keresett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Természeti értékeinket védik a folyók mentén

A környezet védelmét, a természeti értékek megőrzését tűzte ki célul a két éve alakult Rába-Műgát és… Tovább olvasom