Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A múzeumért dolgoztak

Bágyogszovát - A Bágyogszovátért Egyesület múzeumpártoló tagjai ismét kitettek magukért. Az eddig szabadban lévő tárgyakat óvták meg, a környezetbe illő tetőt felszerelve. Az anyagköltség közel százezer forintba került, a szervezők példaértékű hozzáállást tapasztaltak a munka során.

Az anyagköltség közel százezer forintba került, a szervezők példaértékű hozzáállást tapasztaltak a munka során.A faluból Csornára elszármazott Vitéz Jenő, illetve a helyi Karmazsin József jelentős támogatással segítették a kivitelezést. Két önkormányzati képviselő, Ézsely Tibor és Szabó Attila tiszteletdíjukkal járultak hozzá a fejlesztéshez. A munkák oroszlánrészét Horváth Imre végezte, több segítő közreműködésével.
A múzeum pártolóinak további terve, hogy olyan parasztportát hozzanak létre, ahol egy helyen lehet bemutatni azokat az eszközöket, amelyek méretük miatt a múzeumban nem helyezhetők el. Bágyogszovát falumúzeuma továbbra is várja magánszemélyek, intézmények, szervezetek bejelentkezését a múzeum megtekintésére.

Olvasóink írták

  • 3. janika 2009. szeptember 20. 11:12
    „Nocsak, tán nem szabad a valóságot is írni, kedves "rick"? Vagy annyira hihetetlen, amit írtam? Le lehet ellenőrizni.”
  • 2. rick 2009. szeptember 19. 10:03
    „1. neeee, janika, neee...”
  • 1. janika 2009. szeptember 18. 05:28
    „Hát igen vannak akik múzeumba gondolkodnak! Konzerválják a múlt jóléti gazdálkodását! Viszont vannak akik a jelent bővítik és és fejlesztik gazdaságukat, építkeznek is! Persze ehhez kitartás akarat és bátorság is kell e rendszerben!Nem is beszélve a tudásról! Tíz éve e falun átvezető úton nem lehetett közlekedni a tehén csorda vonulásától! Mára sikeresen ki irtatta e rendszer vezetése! Viszont vannak vállalkozók akik a teheneket és a sertéseket farmon tartják, szaporítják és az élelmezésüket helyben látják el. Ez a jövő e faluban nem a múzeum!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klapka diót termeszt a Rábaközben

Osli - Klapka György egyre több időt tölt a Rábaközben. Osliban húszhektáros dióültetvénye, a… Tovább olvasom