Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

˝A munkám alapján ítéljenek meg!˝

Gyopáros Alpár, az 5-ös körzet új országgyűlési képviselője felvállalja rábaközi ˝gyüttmentségét˝ és azt kéri: munkája alapján ítéljék meg.

Interjújában elmondta: ő is hall elképesztő pletykákat a polgármester Fidesszel, illetve vele való kapcsolatáról, ám ˝ezek sarkosak, túlzóak˝.


– Hamar megfogalmazódott a kritika önnel szemben: nem csornai származású, és egy albérleten kívül semmi nem köti a városhoz.

– A teljesítmény és az elvégzett munka alapján érdemes ítélni és nem a hajszín, az öltözködés, a vallás alapján. Én csornainak érzem magam. Nem itt születtem, de több mint tíz éve élek a településen. Számtalan olyan híres csornai van egyébként, akikre büszkék vagyunk, de nem a város szülöttei. Szeretnék az ő nyomdokaikban járni.


– Tehát hosszú távon tervez Csornán?

– Természetesen. Azt tudom, hogy politikai ellenfeleim szívesen róják fel hibámként, „gyüttment" vagyok, és csak ugródeszka számomra a város. Támogatóim is kérdezték ezt tőlem, de mindenkit megnyugtathatok, nem költözöm el Csornáról.


– Egy hónapja teljes jogú tagja az Országgyűlésnek. Jó helyre került?

– A negyedik szektor harmadik sorának harmadik széke lett az enyém. Meglehetősen jó hely, viszonylag elöl, közel a frakcióvezetőhöz. Révész Máriusz és a budapesti Szatmáry Kristóf a szomszédjaim.


– Csornai származású képviselőtársai gratuláltak?

– Papp Józseffel egy alkalommal üdvözöltük egymást és akkor gratulált. Molnár Csaba nem, ő nem túl nyitott a kapcsolatteremtésre. Ez amúgy nem lepett meg, mivel hozzászoktam már a megyei közgyűlésben.


– Az elmúlt néhány hét mire volt elegendő?

– Leginkább tanulóidőszak volt. Ismerkedtem a házszabállyal, a működési renddel. Persze dolgoztam is, hiszen nyújtottam be írásbeli kérdéseket.
 
Legfontosabb most a tavaszi választásra való felkészülés, utána beszélünk majd az önkormányzati választásokról – nyilatkozta Gyopáros Alpár.
Legfontosabb most a tavaszi választásra való felkészülés, utána beszélünk majd az önkormányzati választásokról – nyilatkozta Gyopáros Alpár.

– Ha tavasszal kormányváltás lesz, nagy az esélye, hogy képviselő maradhasson, hiszen a párt döntött már a jelöltekről. A környéken három nagy feladat van, amikért a Fidesz ellenzékben is harcol: az elkerülő, a Margit Kórház és a Csorna–Pápa vasútvonal megmentése. A választók szigorúan számon kérik majd, hogy kormányzó erőként sikerül-e eredményt felmutatni.

– A csornai elkerülő ügyében nincs pardon: meg kell építeni, dátumokkal persze nem dobálózom. A Csorna–Pápa vonalat közlekedési szakértőink is az életképes szárnyvonalak közé sorolják. Ha tavaszig nem szedik fel a síneket, jó esélye lesz a személyszállítás újraindításának. A kórház már nehezebb kérdés. Életben kell tartani a kormányváltásig, s utána egy olyan struktúrába kell illeszteni, ami hosszú távon finanszírozható.
 

– Az 1960-as években a csornaiak ujjongtak, hogy nem kell eljárniuk vidékre dolgozni. Most elértünk oda, hogy megint ingázni kényszerülnek. Országgyűlési képviselőként kinyílt az ország, tud segíteni?

– Vannak alapelveim, de illúzió azt gondolni, hogy tőkeerős befektetők garmadával teremtenek munkahelyeket a térségben. Kevés ilyen hazai befektető van, s a külföldiek is inkább anyaországukban fejlesztenek. Kitörési pont lehet a megújuló energiák hasznosítása, a termálkincs kiaknázása. Tárt karokkal fogadjuk a beruházókat, de nem sült galambként várjuk őket.


– Ha 2010 tavasza után is országgyűlési képviselő lesz, ősszel vállal-e önkormányzati feladatot?

– Az még nagyon messze van, és addig komoly feladataink vannak. Legfontosabb most a tavaszi választásra való felkészülés, utána beszélünk majd az önkormányzati választásokról.


– Csornán beszédtéma, hogy a polgármester és az alpolgármester, illetve a helyi Fidesz-vezetés és a polgármester viszonya nem felhőtlen.

– Viták voltak és vannak is, de ahol dolgoznak, ez előfordul. Én is hallok elképesztő pletykákat a polgármester úr Fidesszel, illetve velem való kapcsolatáról. Ezek sarkosak, túlzóak. Természetesen jönnek elő kérdések, melyekben eltérő álláspontot képviselünk, de mindig megpróbálunk kompromisszumra törekedni. Vitáink várospolitikai és nem pártpolitikai viták.


– Turi György több helyen elmondta, folytatni szeretné polgármesteri munkáját az őszi választások után is.

– Most is azt mondhatom, hogy az előttünk álló feladatra koncentrálunk és ez a tavaszi országgyűlési választás.


– Sok ˝régi˝ barátja lett az elmúlt egy hónapban?

– Érdekes, de nem, noha magam is arra számítottam, hogy törvényszerűen előbukkannak ilyenek. Nem félek ettől, mert különbséget tudok tenni barát és ˝barát˝ között.


– Családja hogyan fogadta megválasztását? Nagyapját például példaképként emlegeti.

– Nagyapám a múlt héten sajnos meghalt. Kilencvenéves volt. Szerencsére még megérte az eskütételemet és láthatta a televízióban. Most már életem végéig az utolsó beszélgetésünk visszhangzik majd a fülemben. Nem gratulált és nem dicsért. Azt mondta nekem, mintegy útravalóul: ˝Maradj meg mindig olyan tisztességesnek, mint ahogyan eddig is tetted a dolgodat!˝

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. gjozsi88 2009. december 26. 08:49
  „Ezt az EU finanszirozza????
  Ott hülyék ülnek!”
 • 28. ValóSág 2009. december 26. 05:35
  „27.
  Na már ne tettesd Magad naivnak! A haveri cégek! Rajtuk keresztül mindent meg lehet oldani. Kicsit pihen a pénz, azután le és szétosztódik. Számtalan ilyen "projektcég" van. Mit gondolsz, amikor X-cég megnyeri a beruházást, miért kell neki azonnal alvállalkozót bevonni. Ezért! Normális országban egy nagyvállalat megoldja a problémát. Nálunk nem! 55 alvállalkozó kell, ahol majd csak eltúnik a lóvé. Minél több, annál jobb. A végeredmény meg látványos.”
 • 27. gjozsi88 2009. december 24. 15:04
  „Nem irtam eu-s pályázatot, de az a minimum, hogy egy vállalt felelős vezetőként tudjanak!
  De ha annyira nehéz, lehívása bonyolult, ráadásul úgy tudom utófinanszírozott, akkor feltehetően nem is nagyon lehet ellopni, ellentétben a Fidesz állításaival!!!!”
 • 26. gjozsi88 2009. december 24. 14:55
  „hajracsorna!
  Működtek a posták iskolák, vasút...?
  Persze és termelték a veszteséget! A lakosság létszmához viszonyítva nálunk a legmagasabb az egy főre jutó közintézmény, oktatási, egészségügyi intézmény, a legnagyobb utazási kedvezmények! Tiszta szocializmus, aminek ideje lenne véget vetni, de ti ellenálltok!
  Elég sovány listád van! Ráadásul az égetően fontos csornai elkerülő, mint legfontosabb beruházás sehol!De most számon kérjük!
  Az országos összehasonlításról ne is beszéljünk!
  Arról a bizonyos 1 millió munkahelyről érdemes beszélni!
  Mert nem tudjuk, hogy milyen intézkedések alapján jön létre és ezek az új munkahelyek hova fognak termelni! Hol a piac?
  Mert a szociális munkás, parkgondozó az nem GDP-t növeli, hanem a kiadási oldalt terheli, aminek nincs fedezete!
  Neki álltok off-shorozni, miközben a magyarországon bejegyzett és működő vállalatok a helyi szabályok szerint adóznak, az adózás utáni jövedelmükkel, demokráciában, azt tesznek amit akarnak!
  Ez nem tiltott tevékenység, amit ti hajtotok demagógia!
  Te is ott költheted el a fizetésedet ahol akarod!
  Érdekeltté kell tenni a vállalkozásokat, hogy nálunk fektessenek be, amit adó csökkentéssel lehet elérni!
  Ez eddig stimmel, de ehhez az állam kiadásait is csökkenteni kell, azt viszont nem engeditek!”
 • 25. hajracsorna 2009. december 24. 12:27
  „21-22-höz

  gjozsi!

  98-02 között:

  Kóny és térsége csatornaberuházás.
  Csornai Ipari Park infrastruktúrafejlesztés.
  Jánossomorjai térségi hulladéklerakó.
  Kb. háromszor annyi pénz a külterületi utak felújítására/karbantartására, mint most.
  Rába árvízvédelmi megerősítése.
  És működtek a posták, iskolák, vasút-, buszközlekedés, kórházak stb. Volt élet vidéken.

  Félreértetted a bkv-s hozzászólásomat:
  Ha hasonló minden ügyről tudnánk, kiderülne számodra is, hogy az ellopott/kiprivatizált/offshore-osított milliárdok fedeznék a nyugdíjkassza hiányát. Persze, tudom, hogy a hosszú távú megoldás nem ez, hanem, hogy munkát adjunk kb. még 700ezer embernek (van, aki 1 milliót említ), mert CSAK EZ oldhatja meg a foglalkoztatási-, így a fogyasztási-piaci-, és nyugdíjproblémákat.

  Ui. Írtál te már EU-s pályázatot?”
 • 24. gjozsi88 2009. december 23. 09:39
  „miért is kellene egy jobboldali régiót a baloldalnak jobban fejlesztenie, mint a jobboldal tette?
  Egyébbként a baloldal az ország számos pontján ,még jobboldali régiókban is( lásd Debrecen, számos fejlesztést hajtott végre! Autópálya elkerülő)”
 • 23. Hamutipró 2009. december 22. 23:59
  „gjozsi88
  Az éremnek két oldala van. Kérlek tájékoztass minket a térséget illetően a baloldal és azok képviselői munkásságáról is. Ugye hogy egy nagy nulla?”
 • 22. gjozsi88 2009. december 22. 20:51
  „még annyit!
  98-02 közt jobboldal volt kormányon és mégsem történt fejlesztés a régióban (milleniumi keresztek állítása nem fejlesztés) ,miben reménykedsz????”
 • 21. gjozsi88 2009. december 22. 20:49
  „hajracsorna!
  Ezek nem térséget fejlesztö beruházások,(infrastruktura fejlesztés, munkahelyek,az utfejlesztések..Stb) ezek felújítások, szépek, a központi költségvetés, uniós pénzek finanszirozták, a jobboldal saját eredményeként beírta!!!
  Reméltem, hogy diplomás ember egy pályázatot le tud írni! A soproniak erre se voltak képesek, ezért több milliárdot buktak és szájjtátva nézik, hogy őket kihagyva, az oktatási tárca több milliárdot pumpál a nyugat magyarországi egyetem fejlesztésébe!!
  A bkv ügy!
  A jobboldalhoz köthető Pálinkás Józsefet, hadd idézzem, aki a reform bizottság tagjaként mondta: Ha a gazdagoktól mindent elveszünk, akkor is legfeljebb plussz egy hónappal tudjuk fizetni a nyugdijakat!!!!
  A BKV ennek csak egy nagyon vékony szeletkéje, nem old meg semmit!!!”
 • 20. hajracsorna 2009. december 22. 20:21
  „gjozsi!

  hogy mit tett?

  Községháza.
  Széchenyi Iskola és Óvoda.
  Csukás Iskola.
  Játszóterek.
  Idősek Otthona.

  Ellenzéki városvezetőként!
  És még nem volt ogy. képviselő sem!!!

  Én gratulálok Gyopárosnak az eddigi munkájáért, sok erőt és egészséget és kitartást kívánok neki a továbbiakhoz (elkerülő, kórház, belterületi utak, termál). Élhető Csornát akarunk, és régóta ő az első olyan városvezető, aki nem csak beszél erről, hanem tesz is. Remélem, ha jön egy Fidesz-kormány, ő jó lobbista lesz Csorna érdekében.

  A bkv-s megjegyzésed meg vicc: egyenlőre csak erről a "pár milliárdról" tudunk. Remélem eljön majd az igazság ideje...”
 • 19. gjozsi88 2009. december 22. 12:27
  „janika!
  Elsősorban a saját térségének a szempontjai a fontosak!
  Mit tudott felmutatni a fejlődésért!
  A nyugdij emelést egyébbként a Fidesz az elmúlt 7 évben egyszer sem szavazta meg! Sőt minden intézkedést, igy a lakáshitelesek megsegítését szolgáló törvényeket is leszavazta! Sorolhatnám mi mindent akadályozott meg!
  A jobbik össze-vissza kiabálása, tekintettel arra, hogy fogalma sincs miből finanszirozná az országot, ha a multik, a külföldi tőke kivonulna,nem tudja megmondani milyen eszközei vannak a magyar érdekek érvényesítésére a világtőke érdekeivel szemben, ezért értékelhetetlen!
  A nyugdijasok 13. havijának elvétele, talán emlékszel mit mondott az MSZP a népszavazáskor, le lehet szavazni a vizitdijat, tandijat, elutasítani a magántőkét az egészségügyben, de akkor azt is tudni kell, hogy nyugdijra, gyesre, gázártámogatásra nem fog pénz jutni! Nem azért mert nem akarnak erre fordítani, hanmem mert nincs!!!!
  (Ha lehet ne gyere a BKV és egyébb botrányokkal, mert az a pár milliárd az nem oldana meg semmit!”
 • 18. janika 2009. december 21. 13:58
  „"gjozsi88" Egy képviselőnek az Országházba nem csak "a térség" beruházásaival kell majd foglalkozni, hanem a leg kiszolgáltatottabbakkal a nyugdíjasokkal is! habár míg a piros könyvesek és vazallusaik vannak hatalmon addig a FIDESZ csak a kivonulásra és a nyálvarésre képes! Persze kérdés valóban, hogy utána, ha hatalomra kerülnek foglalkoznak e kérdéssel egyáltalán. Akkor is lesznek "gjozsik" akik a nyugdíjas kérdést mindenhonnan kiszorítanák!”
 • 17. gjozsi88 2009. december 21. 11:20
  „janika!
  A téma a térség beruházásai, illetve azok elmaradása!!!!!
  Hogy jönnek ide a nyugdijasok????”
 • 16. janika 2009. december 21. 06:39
  „Szerintem a"gjozsi88" nem jól emlékszik,hisz akkor is megvágták a nyugdijasok jo részét!”
 • 15. xen 2009. december 20. 17:42
  „"A Csorna-Pápa vonalat közlekedési szakértőink is az életképes szárnyvonalak közé sorolják"
  Nem volt utas! Először cél kellene és sok-sok munkahely, nem egy-két vasútbarátra, önjelölt vasúti szakértőre kell hallgatni.Remélem ezt ő is tudja, és mindössze egy kampányfogásról van szó.”
 • 14. gjozsi88 2009. december 20. 16:02
  „mazsi!
  Felhívnám a figyelmed a 3. számú hozzászólásra!
  Az igéret, a szándék nem egyenlő a teljesítménnyel! A teljesítmény fokmérője az eredmény!!!!”
 • 13. mazsi 2009. december 20. 15:19
  „12-re mért nem tőrtént semmi? Áder elytárs -ur 1000 munkahelyet igért a laktanyába -igéret volt nem?”
 • 12. gjozsi88 2009. december 20. 10:12
  „rick!
  9-RE!
  Ez számomra csak azt jelenti, hogy ez a régió illúziók alapján hoz döntéseket és folytatja a csodavárást!
  A körzet eddigi eredménytelensége, hogy semmit nem sikerült építtetni a térségbe, ezt támasztja alá!
  Lehet reménykedni, hogy majd tavasszal...!
  Jön a polgári oldal!
  Persze, volt már 4 évig, akkor se történt semmi!!!
  Ami még világos számomra, hogy demokráciához, azt értő és azzal élni is tudó emberekre van szükség! Szerintem ennek a társadalomnak szüksége van fejlödésre!”
 • 11. HorváthKati 2009. december 19. 19:29
  „Acikkben olvasottakhoz csak annyit.A képviselő Úrhoz merek fordulni,mert tudom,hogy segit.biztos vagyok benne másoknak is.Személyes találkozó alapján is leszürtem ezt.elöbb beszéljen vele mindenki,és utánna itéljen.Aki tösgyökeres csornai az megfelvilágosítás helyett leteszi a telefont.velem fordult elő ez az eset.”
 • 10. janika 2009. december 19. 17:13
  „Ugyan már a FIDESZ hiába fog nyerni a választásokon. A hatalom és a protekció megmarad a piros könyveseknél! Volt már a FIDESZ vezetői posztban, akkor sem tudott mit kezdeni vele. Ha nemképes felszámolni a protekciót és a korrupciót, akkor csak ismét a haszonlesők táborát fogja növeli ! A nyálverésnek csak ennyi lehet az eredménye.”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem maradnak alma nélkül a gyerekek

Győr-Moson-Sopron - Az iskolaalma nélkül maradt diákoknak ingyen ad gyümölcsöt a Hanság-Fertőmenti… Tovább olvasom