Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

A Margit Kórház megfelelt

A csornai Margit Kórházban egy évvel a kórházi ellátási standardalapú minőségügyi rendszer felülvizsgálata után az illetékesek megnyugtató eredménnyel zárták le első és évenként esedékes felügyeleti auditvizsgálatukat.

A napokban a Mirtusz 2001 Minőségügyi Rendszertanúsító Kht. munkatársai vizsgálódtak a csornai Margit Kórházban. A tapasztalatokról Keszler Terézia és dr. Szecsei Klára auditort kérdeztük.

– Tavaly nyáron vizsgáltuk felül a csornai Margit Kórház Kórházi ellátási standardalapú minőségügyi rendszerét – mondta Keszler Terézia. – Egy minőségirányítási ciklus hároméves, s ezt évenként felügyelni kell. Most tartottuk az elsőt és ez alkalommal már a Kórházi ellátási standard kézikönyv módosított változatában foglaltaknak a megvalósítását vizsgáltuk. A Kórház a minőségfejlesztési tevékenységét oly módon végezte, hogy az az új kézikönyvnek is megfelelt. Megállapítottuk, hogy az intézmény szabályzódokumentumai, s a bennük rögzített tevékenységek megfelelnek a standard kézikönyvnek, ami a Kórházi ellátás szakmai biztonságát, működését szabályozza.

Keszler Terézia hozzáfűzte: a kézikönyv előírja a kötelező adatgyűjtéseket és adatelemzéseket, az úgynevezett indikátorokat. Az egyik lényeges indikátor a betegelégedettség mérése. Vizsgálták azt is, hogy a Kórház megvalósította-e ezeket a méréseket, és megnézték az eredményét is.

Dr. Szecsei Klára szerint a Margit Kórház vezetése dinamikusan próbál fejleszteni. Az tavaly és  idén is bebizonyosodott, hogy kiváló szakmai munkát végeznek. Megjegyezte, hogy a csornai Kórház betegbarát méretű, jól irányítható, családias hangulatú.

.

 


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem eladó a húsgyár

A sertéstermelők csütörtöki döntése és a Ringa értesítése után Tóth Ervin, a Ringa rt.… Tovább olvasom