Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

A máltaiaké lett a jelzőrendszer

Kapuváron az idei beruházások több mint négyszázmillióval terhelik meg a jövő évi büdzsét.
Kapuvár képviselő-testülete hétfői ülésén a városatyák a háromnegyed évi költségvetésről Lugosiné Kelemen Judit pénzügyi irodavezető elmondta: Kapuvár folyószámla-hitelkerete július óta százharmincmillió forint, melyet a helyi adók szeptemberi teljesülését követően nem kellett igénybe venni. A következő hónapokban induló beruházások miatt azonban a hitel igénybevétele magas lesz.

Az irodavezető hozzátette, az idén vállalt beruházások – többek közt az ipari park, gőzsterilizátor beszerzése – több mint négyszázmillió forinttal terhelik meg a következő évi költségvetést. Ennek legnagyobb tétele az ipari parki fejlesztés városháza által biztosított önrésze. A költségvetés tárgyalásakor több képviselő hangoztatta, jövőre nehéz év vár a kapuvári önkormányzatra. A testület tárgyalta a következő évi költségvetési elképzeléseket is.

A városatyák beszámolót hallgattak meg a helyi sportegyesület negyedévi gazdálkodásáról, az előző testületi ülésen felvetett többlettámogatást azonban nem szavazták meg a KSE-nek.
A testület tárgyalta a állattartás ügyét is. A legutóbbi közmeghallgatáson (Kisalföld, 2005. november 11.) felvetett módosításokat az önkormányzat beépítette az új rendeletbe. A polgármester ígéretet tett a város rendezési tervének módosítására a Petőfimajor ügyében.

A képviselő-testület döntött a kistérségi, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás kiépítéséről. A csatlakozó településekkel együtt ezzel a feladattal a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot bízzák meg. Az induló rendszer részére a város huszonhat készüléket vásárol, a máltaiak által biztosított eszközök mellé. Erre a költségvetésből valamivel több mint egymillió forintot biztosítanak.

A testületi ülésen határoztak a Hany Istók-szobor helyéről. A polgármester tájékoztatta a városatyákat arról, hogy egy helyi vállalkozó elkészítené a várárokban a későbbiekben felállítandó szobrot.

Bioerőmű

A testületi ülés után tájékoztató hangzott el a város távfűtésének korszerűsítéséről. Mint lapunkban is megírtuk (Kisalföld, 2005. október 29.), a jelentkező cég egy bioerőművet telepítene a városba. Azon túl, hogy az energiarendszert függetlenítenék a gáz árától és olcsóbb lehetne a távfűtés, az erőmű munkahelyteremtő hatása mellett áramot is termelne. Információink szerint a kérdéssel a következő testületi ülés is foglalkozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadidőpark Dénesfán

Szabad az út a dénesfai önkormányzati szabadidőközpontkialakítási terve előtt. A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) ugyanis egy három éve húzódó ügy végére pontot téve eladja az egykori illegális szemétlerakót a községnek. A képviselő-testület már döntött is a vásárlásról: a közel kétmillió forintos vételár első részét még idén kifizetnék a dénesfaiak. Tovább olvasom