Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

A máltaiaké a megbízás

A kapuvári önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat aláírta azt a szerződést, melyben a kapuvári hivatal a szolgálatot bízta meg a rászorultak támogatásával.
A kapuvári önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat aláírta azt a szerződést, melyben a kapuvári hivatal a szolgálatot bízta meg a rászorultak támogatásával. A szolgálatnak idén már negyven regisztrált partnere van Kapuváron.

Szombat délután a kapuvári polgármesteri hivatal kistermében Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője és Biró Péter kapuvári polgármester írt alá együttműködési szerződést. A város a szolgálatot bízta meg az írás szerint a kapuvári támogatószolgálat üzemeltetésével. A máltaiak már az elmúlt év márciusától működtetik a rendszert, de az idei törvényi szabályozás ilyen szolgálat létrehozását írja elő minden tizenegyezer lakosúnál nagyobb városban. Mivel a kapuvári városháza saját fenntartásban drágának találta a szolgáltatás üzemeltetését, ettől a hónaptól a szeretetszolgálatot bízta meg a rászorultak gondozásával.

A máltaiaknak szerte az országban nagy tapasztalatuk van a hasonló szociális szolgáltatások üzemeltetése terén, ezért döntött mellettük a kapuvári városháza is.

A támogatószolgálat az önálló életvitel fenntartásához nyújt segítséget, személyi segítéssel. A most megnyílt kapuvári szolgálat vezetője, Szakács Katalin elmondta, hogy tevékenységük másik kiemelt területe a szállítás. Az idei évben Kapuváron már több mint negyvenen vették igénybe szolgáltatásaikat.

A megnyitón Kozma Imre atya meghatott szavakkal köszönte meg a Páli Szent Vince- és a Pátzay-iskolások műsorát, majd megáldotta a kapuvári szolgálat munkatársait és a megjelent vendégeket. A szerződés aláírásakor kijelentette: „Csak olyan feladatot vállalunk el, mely összefér az erkölcsi felfogásunkkal."

A kapuvári szolgálat megnyitóját követően a szeretetszolgálat megjelent vezetői és Kozma atya Csornára látogattak, ahol szintén egy kapuvárihoz hasonló, támogatószolgálat megnyitóján vettek részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vandál pusztítás a csornai parkban

Ismét vandál kezek „dolgoztak” csütörtökön éjjel Csornán a Szent István téri parkban. „Áldásos munkájuk” rövid leltára: öt összetört és két ellopott pad, hét eltűnt szemeteskuka és zsákra való szemét. A kár körülbelül négyszázezer forint, amit a város amúgy is szűkös költségvetéséből kell megtéríteni. A jelenségre Horváth János Zoltánné önkormányzati képviselő, a parkgondozásért felelős vállalkozó hívta fel a Kisalföld figyelmét. Tovább olvasom