Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

A magukén dolgoznak, maguknak

Az összefogásra, a közösség erejére nyújtanak ismét jó példát a markotabödögeiek. Mivel nincs közmunkás a faluban, a helyiek gondozzák a közterületeket. Sőt, kitakarítják a kultúrházat is.
 
Május elseje óta nincs közmunkása a markotabödögei önkormányzatnak. A segítség viszont elkelne a községben, hiszen a környéken talán a falu rendelkezik a legnagyobb zöldterülettel. Füvet kell nyírni, a parkokat rendezni. A polgármester viszont nem esett kétségbe. Tudja, számíthat a helyiekre. Markotabödögéről már megírtuk, méltán lehet az összefogás falujának nevezni.

Közös erővel szervezik ugyanis a rendezvényeket, a falubeliek gondozzák a parkokat, virágot ültetnek, és ha kell, gereblyét, ha kell, fakanalat ragadnak. Így van ez most is, ínséges időkben. Horváth Sándor polgármestert magát is a fűnyíró traktoron találtuk pénteken délelőtt.
– Idén korán bejött a fűnyírási szezon, muszáj, ha azt akarjuk, hogy rend legyen. A falugondnok betegeket vitt a kórházba, szakrendelésre, így most őt is helyettesítem. Nem vagyok egyedül azonban, a faluból, aki csak teheti, besegít – fogalmazott a polgármester. – A Fő utcán végig lekaszálják a füvet az ingatlantulajdonosok, ami hatalmas támogatás. Nélkülük nem győznénk.

Az önkéntes munkáért nem várnak fizetséget a helybeliek. Boda Lajosnak is elegendő egy polgármesteri vállveregetés Horváth Sándortól. A nyugdíjas férfi a focipálya rendben tartását vállalta magára.
Az önkéntes munkáért nem várnak fizetséget a helybeliek. Boda Lajosnak is elegendő egy polgármesteri vállveregetés Horváth Sándortól. A nyugdíjas férfi a focipálya rendben tartását vállalta magára.

Az önkormányzat sokat költ a közterületekre, hiszen csak az üzemanyagköltség is jelentős. Idén már négyszer járták végig a parkokat, a temetőket. A futballpályát viszont Boda Lajos vállalta magára.
– Nyugdíjas vagyok, ráérek, a focit pedig szeretem, miért ne segítenék – mondta a Kisalföldnek. – Hetente kétszer nyírom le a füvet a pályán, ha nem állok meg egy percre sem, akkor két és fél óra alatt végzek. Ennyit szerintem igazán megtehetek a falumért. A községben egyébként jellemző az önzetlen segítség.

A polgármester közben újabb példát hoz fel az összefogásra. A helyi kultúrházat most újítják fel, belül aktuális lesz a nagytakarítás. Horváth Sándor az asszonytornán szerzett munkaerőt.

– Meglátogattam a hölgyeket és kérésemre rögtön négyen-öten jelentkeztek egyszerre. A hirdetményt még kiteszem az óvodánál, biztos vagyok benne, hogy összejön a szükséges létszám – jegyezte meg.
És hogy mi a fizetség az önkéntes segítőknek? Egy jó szó és az elégedettség, amit a közös munka után éreznek.

– Nem várunk mi ezért semmit, hiszen a magunkén dolgozunk, magunknak – tette hozzá Boda Lajos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok a Rábaközben

Kapuvári és csornai kirendeltség ajánlatai. Tovább olvasom