Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

A lóbarátok és a nebulók osztoznak a Medosz pályán

Kapuvár - A város képviselő-testülete meghallgatta a munkaerő-piaci beszámolót, döntött több közbeszerzés kiírásáról, valamint a polgármester és az alpolgármesterek költségtérítéséről is.
Fennállásának leghosszabb ülését zárta hétfő este a kapuvári önkormányzat egy éve megválasztott képviselő-testülete.

Kapuvár munkaerő-piaci helyzetét tárgyalva Illés János, a helyi munkaügyi kirendeltség vezetője elmondta: a munkaerőpiac várhatóan jelen állapotában (149 hivatalos álláskereső) stabilizálódik. Hámori György polgármester hozzátette: a külföldi befektetők letelepedési hulláma lecsengett, a meglévő foglalkoztatóikat kell megtartani. Fábián Imre képviselő ismételten a piackövető képzés fontosságát hangsúlyozta, ám azt kijelentette: a végzős nyolcadikosok alig tizennégy százaléka akar szakmát tanulni, szemben az évekkel ezelőtti negyven százalékkal. Németh Csóka Gábor alpolgármester szerint egy Kapuvárhoz mérhető kisváros sem tud teljes foglalkoztatottságot elérni. Puhl Imre képviselő szerint versenyképes keresetekkel még csökkenthető az ingázás és az álláskeresők száma.

Az Égáz-Dégáz Zrt. ügyfélszolgálati tevékenységéről szóló beszámoló leglényegesebb eleme a cég által kialakított call center ismertetése volt, de szó esett a gáz településenként eltérő fűtőértékéről is. A másik szolgáltató, az E.ON beszámolóját Pölöskeiné Mészáros Rita képviselő kommentálta, aki a Garta utca többszöri áramkimaradásának okait firtatta. A Pannon-Víz zrt. részéről a nemrég megválasztott vezérigazgató, Tóth László bejelentette, a Kapuvári Hús Zrt.-vel két éve húzódó per végül peren kívüli megegyezéssel megoldódott. Eszerint a húsgyár nem épít külön szennyvíztisztítót, a vízszolgáltató pedig – a bejövő szennyvízmennyiség ismeretében – megkezdheti, a szennyvíztisztító mára éppen aktuális rekonstrukciójának előkészítését.

Az önkormányzati érdekeltségű gazdasági társaságokról szóló beszámolók közül a Kéz-Mű Kht. működéséről esett több szó. A kht. támogatási rendszere jövőre megváltozik, ám a tavalyi eredmény révén az önkormányzatnak idén még nem kellett támogatnia a működést. Az ipari park ügyében elhangzott, a városháza kéthektárnyi felhasználható terület kialakításán fáradozik, vélhetően oda többek közt a Svájci Elektronikai Kft. új üzemcsarnokát szánják. Az energetikai piac felszabadítása folytán a városháza intézményei és a közvilágítás energiabeszerzésére közbeszerzési pályázatot írnak ki. A többcélú kistérség nevét megváltoztatták, a továbbiakban Kapuvár–beledi Kistérség Többcélú Társulása néven működnek.

A tervezett városi műfüves labdarúgópálya létrehozását megvétózta a testület, az Ollé-programból való kilépéssel. Közbeszerzési pályázatot írtak ki a város bankszámlájának vezetésére. November végén hirdetnek nyertest. A képviselők szavaztak a polgármester és az alpolgármesterek költségáltalányáról is, eszerint az előbbiek az illetmény húsz százalékát, utóbbiak a tiszteletdíj tíz százalékát vehetik fel havonta.

Az egyik leghosszabb napirendi pont volt a Medosz-pálya hasznosításának ügye. Itt a polgármester szerint az érdekelt felek néhány esetben önmaguk ellen nyújtottak be szerződésmódosítási kérelmet. A hosszas vitát követően a terület labdarúgópálya-részét a Nebuló SE kapja meg, egy későbbi, pályázatból történő felújítás reményében. A fennmaradó kéthektárnyi területet a helyi lóbarátok köre használhatja.

A hétvégi randalírozások megfékezésére köztéri kamerarendszer kiépítésére nyújt be tízszázaléknyi önrésszel pályázatot a városháza, közel négymillió forint értékben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy épületbe költöztetik az aktív ellátást

Csorna - A Margit Kórházban az aktív ellátás egy épületbe költöztetésére igent mondott a… Tovább olvasom