Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

A lényeg a működőképesség Potyondon

Hatodik ciklusát kezdte meg Potyond polgármestere. Molnár Vilmos szerint a legfontosabb a működőképesség megőrzése. Nagy falat lesz számukra a szennyvízrendszer kiépítése.

Októberben hatodik ciklusát kezdte meg Molnár Vilmos, Potyond polgármestere. Az alig valamivel több mint százlakosú kistelepülés életében a működőképesség fenntartását helyezi előtérbe a település vezetője. Emellett fontosnak tartja a középületek állagát is.

– Jelenleg talán a ravatalozó felújítása és a községháza melletti parkoló kiépítése szerepel sürgősebb terveinkben – mondta a polgármester. Középületeikről szólva elmondta, a helyi könyvtár, a bolt és a tűzoltószertár felújítását már elvégezték, utóbbiakat önerőből, a könyvtárat pedig a kistérségen keresztül egyéb forrásokból.

Könyvtár: Nagy hangsúlyt fektetnek a középületek rendbetételére, és helyben tartanák a fiatalokat.
Könyvtár: Nagy hangsúlyt fektetnek a középületek rendbetételére, és helyben tartanák a fiatalokat.

Saját intézményük a hetvenes évek eleje óta nincs, ahogy – kocsma híján – a helyiek is csak otthon olthatják szomjukat. Az óvodásokat Bogyoszlóra és Csornára, az iskolásokat Csornára és Farádra hordják.

Egyelőre bizakodik a jövőben a polgármester, hiszen négy éve még száz alatti létszámmal várták a következő éveket, ám napjainkra a beköltözők miatt már száz feletti a létszám. Sajnos az elöregedés Potyondot sem kíméli, 28 nyugdíjasukból húszan hetven év felett vannak. A községben jelenleg három óvodás, hét általános iskolás, öt középiskolás és két felsőfokon tanuló diák van.

Molnár Vilmos
Molnár Vilmos
– A fiatalok helyben tartására letelepedési segélyt, iskolalátogatási támogatást, tankönyv-hozzájárulást és szülési segélyt is adunk – mondta Molnár Vilmos. Az éves tizenkétmilliós büdzséből némi tartalékot is tudnak képezni az esetleges pályázatok önrészére.

Legnagyobb pályázatuk várhatóan a Bogyoszlóval közösen tervezett szennyvízberuházás finanszírozása lehet. Költségeiket körjegyzőség szervezésével is csökkentik, Bogyoszlóval és Szilsárkánnyal dolgoznak együtt.

– Ismerve a jövő évi terveket, sok jóra nem számítok. A helyi költségvetés koncepciója elkészült, ám az országos büdzsé ismeretének hiányában nem tudok semmi konkrétumot azonkívül, hogy ha nem lesznek pályázatok, akkor Potyondon nem beszélhetünk semmilyen fejlesztésről – tette hozzá Molnár Vilmos.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Községi fejlesztések Markotabödögén

A védőnői szolgálatnak otthont adó épület előtt építtetett járdát az önkormányzat. Régi igényük volt… Tovább olvasom