Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

A lendületet tragédia törhette csak meg

A csornai Major Nándornak a munka segített leküzdeni személyes fájdalmát. Azóta építőipari vállalkozóként a keze nyomát már otthagyta Csorna és Kapuvár utcaképén. Tervez, épít és bátran néz a kihívások elé.

Major Nándor magasépítő üzemmérnök 1995 óta vállalkozóként keresi a kenyerét. Kezdetben tervezéssel, ingatlanforgalmazással foglalkozott, 1998-ban pedig kivitelező is volt. Csapatával fő profilja a társasházépítés, munkájuk eredménye Csornán és Kapuváron látható. Életútja tipikusnak mondható. Mielőtt vállalkozó lett, egy állami cégnél dolgozott, s amellett másodállásban családi házakat tervezett. Később kedvet kapott a társasházak tervezésére, aztán – már vállalkozóként – a kivitelezésre is.

– Elhatároztam, hogy kipróbálom magamat a magánszférában. Tudtam, hogy nem lesz könnyű, azzal viszont nem számoltam, hogy esetenként mennyi bürokratikus akadályt kell leküzdeni, amíg elkezdődhet a konkrét kivitelezés – mondta a vállalkozó, aki alaposan tájékozódott, számba vette a lehetőségeket, mielőtt elhatározta, hogy melyik irányba indul el. Választása a főleg tömbházas lakástervezésre és -építésre esett. Úgy ítélte meg, hogy ez az a terület, ahol kibontakoztathatja tehetségét, kamatoztathatja tudását és azt tapasztalta, hogy igény is mutatkozik a lakóépületek iránt. Annál is inkább, mivel akkoriban Csornán igencsak visszaesett a társasházépítés.

Nagy lelkesedéssel látott munkához, ám a lendületet megtörte egy sajnálatos családi tragédia, a felesége elvesztése. Az élet azonban nem állt meg és Major Nándor a munkába temetkezve próbálta túltenni magát a szörnyű megpróbáltatáson. Ám, hogy sikerült talpra állnia, annak fényes bizonyítékai azok az épületek, amelyek a város több pontján állnak. Így a Felsőszeri-lakótelepen az Andrássy, a Kossuth és az Eötvös utcában.

Ám mint mondja, lassan telítődik Csorna, hisz a piaci áron kínált lakásokat nem mindenki tudja megvásárolni. Mostanában inkább sorházakat tervez és épít, hisz ezekhez a lakrészekhez kis kert is tartozik.

S hogy Major Nándornak milyen elképzelései vannak? Nos, amellett, hogy folytatni kívánja a lakások tervezését és építését, a reményei szerint megvalósuló Vilmos parki egészségturisztikai projekt kapcsán talán új lehetőségek nyílnak. Mert mint fogalmazott, bátran vállalja az új kihívásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitni kívánnak a fiatalok felé

Ifjúsági tagozat megalakítását tervezi – egyebek mellett – a Keresztény Értelmiségiek… Tovább olvasom