Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

A legnagyobb beruházás a csatornaprojekt

Hárommal bővítik a bősárkányi óvoda munkatársainak létszámát, a törvényi előírásoknak megfelelően. Emellett a község a közelmúlt legnagyobb beruházására, a csatornázásra készül.

Ülést tartott a napokban a bősárkányi képviselő-testület. Óvodai ügyekben döntöttek, illetve az önkormányzat társulási megállapodásait vizsgálták felül. Szalay Imre a faluját érintő ügyek között beszélt a Kisalföldnek a szennyvízcsatorna-beruházás alakulásáról is.

– Törvényi előírások szerint módosítottuk társulási megállapodásainkat. Felülvizsgáltuk a társulási megállapodásokat is – tájékoztatott Szalay Imre.

A bősárkányi oviban jelenleg is negyven kisgyerekre vigyáznak az óvónők. Fotó: Cs. K. A.
A bősárkányi oviban jelenleg is negyven kisgyerekre vigyáznak az óvónők. Fotó: Cs. K. A.

Szalay Imre tájékoztatott a csatornaprojektről is. Az elmúlt évtizedek legnagyobb beruházására készülnek ugyanis a településen, uniós támogatással. – Jelenleg a közbeszerzési eljárások folynak, illetve némelyik már le is zárult. Most a főmérnököt, műszaki ellenőrt keressük, aztán a projektmenedzsert, a PR-szolgáltatót és a jogi tanácsadót. Már a kivitelezőre vonatkozó közbeszerzési anyagot is összeállítottuk – jegyezte meg a bősárkányi polgármester.

Az óvodával kapcsolatos döntésük volt az is, hogy engedélyezték három új munkatárs felvételét az intézménybe. Erre szintén a jogszabályok miatt volt szükség. Egy óvónővel, egy pedagógiai asszisztenssel, illetve egy dajkával bővül a létszám az oviban. Az intézkedésre egyébként már készültek a községházán, és az idei költségvetésükbe betervezték a vele járó kiadásokat. Az intézményben nyolcvan gyerekkel zárták az idei nevelési évet. Nyáron is várják azonban a kicsiket, jelenleg negyvenen használják ki a lehetőséget. Az oviban mindössze egyhetes szünetet terveztek be, augusztusban. Akkor a minden évben kötelező munkákat hajtják végre, illetve a karbantartásokat. Nagyobb fejlesztés ezen a nyáron nem lesz. Az első terasz fölé szeretnének majd egy tetőt építeni, illetve a kerékpártárolót bővíteni.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábaközi MSZP: Gyopáros Alpárnak nem osztottak lapot

Közös nyilatkozatot adott ki a Magyar Szocialista Párt Csornai és Kapuvári Szervezete a múlt heti… Tovább olvasom