Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

A legjobbak Győrben folytatnák

Elsősorban ismerősökre, szülőkre támaszkodnak az általános iskolák végzős diákjai majdani középiskolájuk kiválasztásakor. Tapasztalataink szerint a győri tanodák nyílt napi ismertetői is sok csornai diák tetszését elnyerték.
Kilépnek az elemiből: A nyelvek és a karrier vonzzák a rábaközi tanulókat.
A Széchenyi-iskola lapunknak megszólaló végzősei közül Borsodi Petra – nővére nyomdokaiba lépve – a megyeszékhely Kazinczy-
gimnáziumának német–angol szakát jelölte meg „elsőként". Kovács Bianka szintén a jó nevű győri gimnáziumban tervezi további tanulmányait barátnőjével karöltve. A végzősök között a gyengébb nem képviselői elsősorban gimnáziumok humán szakára pályáznak, ezzel is jelezve a kommunikáció iránti érdeklődés fölerősödését. Király Zsuzsanna már most leendő jogászi pályáját építgeti kazinczys választásával.

A csornai katolikus iskola diákja, Németh Beáta a győri Prohászka katolikus gimnáziumban szeretné tovább mélyíteni tudását. Beátával édesanyja ismertette meg az iskola adta lehetőségeket. Főleg a fiúk körében mutatkozik érdeklődés a szakközépiskolák iránt. Horváth István a Jedlik informatika szakán szeretné kamatoztatni tudását. Varga Attila építészi karrierje elindítása érdekében a Hild építőipari szakközépiskolába küldte el jelentkezését. A most divatos gazdasági pályán kíván elhelyezkedni Székely Zalán. Első lépésként a Baross közgazdasági szakközépiskola elvégzését tervezi. A végzősök tervei közt szerepel még a Krúdy Gimnázium és vendéglátó-ipari szakközépiskola, valamint a Deák Ferenc Közgazdasági Szakközépiskola is.
A megkérdezett végzősök közül csak néhány diák nem jelölt meg győri középiskolát. Pk Csermajorban, Tatán, illetve Sopronban kívánnak tovább tanulni.

A megszólalók érvei szerint a győri középiskolák mellett szól a jól kiépített tömegközlekedés is. Ugyanakkor a diákok többsége nem szeretne kollégiumban lakni.
A végzősök többségének véleménye megegyezik abban, hogy a XXI. században az idegen nyelvek ismerete kiemelkedő fontosságú lesz. Ennek megfelelően a német és az angol nyelv oktatására nagy hangsúlyt fektető középiskolákat keresik. A nyolcadikosok közül sokan már most az egyelőre még távolabbi főiskolai, egyetemi távlatok alapján választják ki a középfokú intézményt.
A megkérdezett most kimaradók többségét nem foglalkoztatja a győri iskolabezárások híre. A továbbtanulási lehetőségeket továbbra is kielégítőnek találják, s mint mondják, napjainkban kevésbé „divatosak", alulfizetettek a bezárandó iskolák adta szakképzések.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kié lesz az Arany János-iskola?

Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke szerint Csornának több tízmillió forintjába kerülhet az… Tovább olvasom