Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

A legjobb parkgondozó diák

Fehértón él és Csornán tanul az ország legjobb parkgondozó diákja. Kovács Attila az Arany-iskola képviselőjeként győzött Baján a szakmai versenyen.
Országos bajnok lett szakmájában a csornai Arany-iskola diákja. A fehértói Kovács Attila Baján, a parkgondozók versenyén szerepelt eredményesen. A döntőben tizenkét versenytársát győzte le. Az indulók kertészeti alapismeretekből vizsgáztak írásban. Gyakorlatként egy virágágyást kellett beültetniük, illetve a gépfelismerés során a szakmában használt eszközök tulajdonságait ismertették. Szóban a munkavédelmi szabályokról adtak számot.

Kovács Attila végzős az Arany-iskola parkgondozó szakán. Két évig tanult az intézményben. A gyakorlati foglalkozásokat az iskola Arany János, illetve Erzsébet királyné utcai épületének udvarában oldják meg. A gyakorlatok külső helyszíne a Margit Kórház parkja, valamint az evangélikus templom udvara. Attila a Kisalföldnek elmondta: tetszik neki a szakma, szívesen dolgozna parképítőként, akár otthon, a falujában is.

– Büszkén olvasom a Kisalföldben, amikor arról írnak, hogy Fehértó az egyik legvirágosabb község a környéken. Szívesen járulnék hozzá én is a munkámmal a falu szépítéséhez. Konkrét elképzelésem azonban még nincs – fogalmazott Kovács Attila. A versenyről elmondta: az írásbeli kérdések nehezek voltak, ám a gyakorlat már tetszett neki. Felkészítői Berta Edina és Kovács Katalin voltak.

Olvasóink írták

 • 6. anonymus11 2013. május 12. 20:34
  „Ismételten gratulálok Attilának és a felkészítőinek is! Személyesen ugyan nem, csak gyermekem (aki korábban sajnos a csornai Arany iskola tanulója volt ) elmondásaiból ismerem a szépen szavaló fiút, aki most ezzel a nagyszerű eredménnyel is büszkélkedhet. Ismerem a korábbi országos verseny Arany képviselőit : Klaudiát, Mónit, Katit és Zsuzsit, és eredményeiket, illetve a felkészítő tanárokat és szakoktatót: Mariettát, Gabit és Ilust. A varrós szakoktatót sajnos nem ismertem.
  A tanuló, a pedagógus, és a szakoktató kitartó közös munkájával lehet csak eredményt elérni. Nem csak a versenyekre, hanem a mindennapokra vagy a szakmunkás vizsgára való felkészülés esetében is.
  Hiányoltam már évekkel ezelőtt is a felkészítők neveit a híradásokból. Ez csak egy gesztus lett volna a munkájuk elismeréséhez.
  Szerencsére sokan vagyunk volt szülők és tanulók akik ismerik az akkori felkészítők emberi és szakmai értékeit. Nem irigykednek másokra, teszik a mindennapi feladataikat, és örülnek, ha volt tanítványaikkal találkoznak.
  Köszönöm, a családom jól van, gyermekeim pedig boldog emberek!”
 • 5. Gergely_Erdősi 2013. május 09. 07:35
  „Attilának, valamint kollégáimnak gratulálok. A többi: "no comment"...”
 • 4. tiha 2013. május 08. 21:22
  „Megint egy kicsinyes ember hozzászólása miatt háttérbe kerül ez a nagyszerű eredmény.

  Rengeteg munka a tanuló és a felkészítők részéről is, melynek eredménye országos 1. helyezés! Ez a lényeg!

  Egyébként ez legyen a legnagyobb gondod Anonymus11, hogy pár éve nem jelent meg a neved.
  Energiádat ne egy nagyszerű eredmény elhomályosítására használd, inkább hasznosabb dolgokra fordítsd. Pl. a falud ügyeire, mert van még tennivaló a faludban, amint hallom!”
 • 3. Ügyvédjelölt01 2013. május 08. 20:43
  „Kedves anonymus11! :)
  Osztom a véleményed abban, hogy gratulálni kell a felkészítő tanároknak, hiszen kiváló munkát végeztek. Részemről is mélységes tiszteletem és elismerésem Nekik! Engem inkább az érdekelne, hogy miért azzal foglalkozol, ami elmúlt? Szerintem, ha Te egy őszinte, és jólelkű ember vagy, akkor a jelenlegi sikereknek örülsz, és nem a múltban keresed azokat az apró hibákat, amikbe bele lehet kötni. Különben is, Neked is biztos van munkád,feladatod , családod,szóval biztatásképp tanácsolom, hogy inkább azokkal foglalkozz, és ha vannak gyermekeid, akkor az Ő verseny eredményeikre koncentrálj! ;) Sok sikert hozzá!”
 • 2. hatlaposka 2013. május 08. 20:40
  „Attilának és felkészítő tanárainak én is szívből gratulálok!!!!!
  Viszont kedves anonymus11, egy ilyen hír után nem méltó leírni esetleges sérelmeidet, hiszen úgy gondolom, ha ennyire jártas vagy akár évekkel ezelőtti dolgokban is, akkor nagy a valószínűsége, hogy Te is ott tanítasz!!!??? Vagy épp az, hogy már nem???? Mondandódból talán az is leszűrhető, hogy anno esetleg felkészítő tanár voltál és a Te becses nevedet nem említették meg az akkori cikkekben!!!??? További szép és legfőképpen IRIGYSÉGMENTES napot!”
 • 1. anonymus11 2013. május 06. 19:42
  „Attilának és felkészítő tanárainak gratulálok! A korábbi években is értek el szép sikereket a parkos és a varrós tanulók, melyről szintén olvashattunk a Kisalföldben. Érdekes, hogy akkor nem szerepeltették a felkészítők nevét. Lehet valamilyen szándékosság? A parkgondozó és a parképítő szakma egyébként nem ugyanaz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamerák kerülhetnek a közterületekre

Nyolc térfigyelő kamera kihelyezését tervezi a csornai önkormányzat. Pályáztak, és közel tízmillió… Tovább olvasom