Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A legjobb ítélethozó a közvélemény

Kapuvár két vezetője értékelte az elvégzett munkát, és beszámoltak terveikről, elképzeléseikről is.
Az elmúlt képviselő-testületi ülésen számolt be a ciklusban elvégzett munkájáról dr. Biró Péter polgármester és Cserpes András alpolgármester. A város két vezetőjét arra kértük, hogy röviden értékeljék az elvégzett munkát, illetve számoljanak be terveikről, elképzeléseikről.

Biró Péter a nehéz anyagi helyzetről, a testületi ülések viszonylag békés hangulatáról beszélt. A polgármester arra is lát esélyt, hogy 2006-tól újabb négy esztendőre ő irányítsa a város működését.

Észrevehető változások

– A polgármester munkájáról mindig a közvélemény a legjobb ítéletalkotó – mondta elöljáróban. – A legjobb ítélet pedig az, ha a helybeliek elégedettek. Van egy általános elvárás a fejlődés terén, de dicséretre nem számítunk, hiszen ez a dolgunk. Én a munkát mindig is szolgálatnak tekintettem. Szomorú volt az elmúlt három évben, hogy munkahelyek szűntek meg, de bizakodásra ad okot, hogy létesültek is. Nagy harc volt a húsgyár sorsáért, sikerült megtartani, és ha csak fél gőzzel is, de működik. Siker, hogy a kórházunk a megyében talán a legjobb anyagi helyzetben van. Pozitív dolognak tartom, hogy a kapuvári képviselő-testületben apró villongásokon kívül lényeges nézeteltérések nincsenek.

Dr. Bíró Péter
Voltak ugyan időközben politikai megmozdulások, hiszen a politikát nem lehet száműzni a testületi munkából, de a hiba a választási rendszerben keresendő. Én nem vagyok híve kisvárosi szinten a listás képviselők bejuttatásának. Bérelt helyek vannak, és emiatt nem mindig könnyű a munka, a megújulást viszont csak a polgármestertől várják. Azt hiszem, ha valaki nyitott szemmel jár, észreveszi a pozitív változásokat: van fedett fürdőnk, éven át nyitva tartó strandunk, épül a kerékpároscentrum, fejlődik az ipari park és útjaink rendbetétele is folyamatos.

A következőnek, vagy magamnak..."

– A ciklus hátralévő részében is szeretnénk a lehetőségeket kihasználni, anyagi forrásokat szerezni. Az igények nőnek, nehéz megfelelni az elvárásoknak ebben az anyagi helyzetben. Akkor leszek nyugodt a ciklus végén, ha a várost úgy tudom átadni a következő polgármesternek, vagy magamnak, mert ez sincs kizárva, hogy könnyebb lesz működtetni.

Bátrabb hitelfelvételt sürgetett

Cserpes András alpolgármester érzése szerint az útfelújítások terén maradtak adósak a városnak. Mint fogalmazott, bátrabb hitelfelvétellel előbbre jutottak volna.

– A munkám se nem jobb, se nem rosszabb a polgármesteri hivatal és a képviselő-testület munkájánál – mondta elöljáróban Cserpes András alpolgármester. – Legfontosabb teendőim a fejlesztésekkel és a környezetvédelemmel kapcsolatosak. Kapuvár életében hangsúlyosak az ipari parki fejlesztések, kiemelt szerepe van a Flóra üdülőközpontnak. Nagy bánatom, hogy megszűnt a vagongyár, fél üzemmel dolgozik a húsgyár, ezáltal nagymértékben megnőtt a munkanélküliek aránya. Én többet szerettem volna tenni az utak felújításával és a csapadékvíz elvezetésével kapcsolatosan.

Azt hiszem, ezt már a ciklus hátralévő részében sem tudjuk pótolni. Többször elmondtam, hogy bátrabban kellett volna hitelt felvenni az útépítéshez, mivel így sokkal egyszerűbb lett volna a felújítás és több megvalósulhatott volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Századik születésnapját ünnepelte

„Mértékletesség és önfegyelem” – vallja a hosszú élet titkát Gönye Dezső bácsi Mihályiban, és útmutatását nyugodtan elfogadhatjuk. Ő ugyanis hétfpn töltötte be századik életévét és ma is jó egészségnek örvend, gyógyszert is csak egyfélét szed. Nemrégen még biciklizett, dolgozott a ház körül, sőt, a Dőry-kastély kerítése sem jelentett akadályt számára. Tovább olvasom