Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

A legidősebbeket köszöntötték

Kóny - A település legidősebb lakóját köszöntötték Kónyban. Id. Kertai Imre 95 esztendős, otthonában fogadta Aller Imre polgármestert és Purgai Sándorné körjegyzőt.

Kertai Imre
Régi hagyomány Kónyban, hogy a község elöljárói köszöntik a település idős lakóit. Külön tisztelet jár a legidősebbeknek, akiket oklevéllel és ajándékkal lepnek meg. Aller Imre polgármester az önkormányzat nevében az idősek napi rendezvényen gratulált Kovács Sándorné Gizi néninek, aki Kóny legidősebb asszonya. Nála tizenkét nappal előbb született a legkorosabb férfi, Kertai Imre. Őt otthon kereste fel a polgármester és Purgai Sándorné körjegyző.

Az már a köszöntés elején kiderült, hogy Imre bácsi és Aller Imre rokonok. A hétszeres dédnagypapa ugyanis egy, a falon lógó, huszárruhás alakot ábrázoló képre mutatott: „Ő a nagyapám, aki a te üknagyanyád testvére volt" – mondta. Ezzel aztán Imre bácsi máris a frontra „menetelt", hiszen a nagypapa a II. világháború alatt halt meg.

– A harctéren kaptam az értesítést, de csak néhány nappal később indulhattam – mesélt a régi időkről. – A temetésre persze nem értem haza, de első utam öregapám sírjához vezetett.

Kertai Imre bácsi még sok egyéb történetet idézett fel vendégeinek, elsősorban persze a háborúból. Dániáról, az angol hadifogságról, Vaszary Piri színésznőről, aki a Légy jó mindhalálig!-ot játszotta el a katonáknak.
– Soha nem gondoltam, hogy megérem ezt a kort, de mindenkinek kívánom, hogy legyen benne része – mondta búcsúzóul. Aller Imréék a jövő évi viszontlátás ígéretével búcsúztak, Imre bácsi pedig megígérte: ha jövőre is Greznár Zoltánék muzsikálnak az idősek napján, és Győri Szabó József nótázik, ő is részt vesz az ünnepségen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok a panasz a fogászatokra

Kapuvári régió - A lakossági panaszok mellett a felügyeletet ellátó tisztiorvos is kifogásolta a… Tovább olvasom