Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A lakók szerint fiatal polgármester kell Maglócára

A maglócaiak egyelőre nem nagyon foglalkoznak azzal, ki lesz a falu következő polgármestere. Volt, aki arról sem tudott, hogy Blága Tibor múlt héten lemondott tisztségéről.

Időközi polgármester-választásra készülnek a maglócaiak. Illetve azért az túlzás, hogy készülnek, hiszen találkoztunk olyan helybelivel, aki nem is tudott róla, hogy a községvezető lemondott. Blága Tibor 2010-ben megválasztott polgármester magánéleti okok miatt vált meg tisztségétől.

Az új polgármester megválasztásáig Farkas Miklósné alpolgármesterként viszi a község ügyeit. A képviselő-testület így most kéttagú maradt. A helyiek úgy vélik, jó kezekben marad a falu, hiszen Farkasné a rendszerváltás óta vesz részt a közügyekben képviselőként, több cikluson át alpolgármesterként.

Maglócai életkép: Sokan nem is tudták, hogy lemondott Blága Tibor.
Maglócai életkép: Sokan nem is tudták, hogy lemondott Blága Tibor.

A maglócaiak többsége persze tudja, hogy vezető nélkül maradtak, bár nagy jelentőséget nem tulajdonítanak neki. Egy nyugdíjas asszony érdeklődésünkre a fejét rázta és megjegyezte: ő nem foglalkozik politikával, arról sem tudott, hogy lemondott a polgármesterük. Nála tájékozottabb Tóth Ferenc, aki 2006 és 2010 között volt a falu első embere. A legutóbbi választáson tíz szavazattal kapott kevesebbet a most távozó Blága Tibornál.

– Azt már hallottam, hogy megtörtént az átadás-átvétel és amíg kiírják az időközi választást, a két képviselő intézkedhet Maglócán – fogalmaz Tóth Ferenc. – Őszintén szólva, sajnálom, hogy így alakult. Persze azt nem bánom, hogy nem engem választottak annak idején, mert nekem nem volt létkérdés a polgármesterség. De most vezető nélkül maradt a falu, ha csak rövid időre is.

Kérdésünkre, hogy ő gondolkodik-e az újbóli induláson, úgy reagált, neki már nincs szüksége a szavazást megelőző tortúrákra. Igaz, teljesen nem zárkózott el a gondolattól.

Soós László elszármazottként követi figyelemmel szülőfaluja sorsát. Édesanyját gyakran látogatja, így mindig hallja a friss híreket.

– Időközi választás már sok helyen volt, nem hiszem, hogy ez olyan nagy csoda lenne. Az biztos, hogy Maglóca az elmúlt években sokat fejlődött. Elég csak megnézni a felújított községházát és az épület környékét. A porták rendezettek, a közterületeket is ápolják. Kevesen élnek itt, az igaz, de azelőtt sem voltunk túl sokan. Hogy ki lesz a polgármester? Azt nem tudnám megmondani, de attól nem félek, hogy nem lesz jelentkező – vélekedett Soós László.

Dombos László azok közé tartozik a településen, akit nagyon nem „indított meg" a polgármester döntése. Szerinte falubelijeinek is van más dolguk, mint ezen rágódni.

– Azt persze tudjuk, hogy lemondott Blága Tibor, ami azért hirtelen jött. Nem nagyon tárgyaltunk egymással, de rendes fiatalembernek látszott azért. A falu dolgai is jól alakultak az elmúlt két évben – mondta érdeklődésünkre Dombos László.

A lehetséges utódot firtató kérdésre elgondolkodott: „Egyelőre nem is jut eszembe senki, aki alkalmas lenne a feladatra. Kevesen vagyunk és pont a fiatalok hiányoznak. Mégpedig polgármesternek fiatal kell" – húzta alá a határozott véleményét nem titkoló maglócai lakos.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az átalakításról kevés a civilek információja

Mihályiban működik a Rábaköz legnagyobb községi közös önkormányzati hivatala. Hat település ügyeit… Tovább olvasom