Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

A lakók el is terítenék a murvát

Útfelújítást, de legalábbis murvaburkolatot szeretnének a csornai Erzsébet királyné utca szervizútja mellett élők.
Panaszkodnak a csornai Erzsébet királyné utca szervizútja mellett élők: nem tudják száraz lábbal elhagyni otthonaikat, házaik előtt állandóan sár van. Rossz a járda, a szervizút kijáróit pedig lezárták, végre rendet szeretnének.

Csak a bosszúság

Nem akarnak ők aszfaltos úttestet, megelégednének a murvaborítással is. Sőt, azt is vállalják, hogy társadalmi munkában elterítik az anyagot, ha az önkormányzat odaszállíttatja.
– Évek óta nem volt itt útjavítás, csak a bosszúság marad naponta – bosszankodnak az Erzsébet királyné utcaiak. – Korábban azt hallottuk, hogy a felújítási tervek között ez a szakasz is szerepel, de eddig nem történt semmi.

Néhány kocsi lenne...

Másik gondjuk, hogy a szervizút kijáróit lezáratta az önkormányzat. Azóta csak a gödrökön, a sártengeren keresztül vezet az útjuk. Az érintettek néhány évvel ezelőtt aláírásgyűjtésbe kezdtek emiatt, de nem jártak sikerrel. Az út állapota miatt sokan a szomszédos játszóteret használják a közlekedésre, ami, miután sok gyerek él a környéken, eléggé balesetveszélyes is.
– Jó volna nekünk néhány kocsi murva is, szívesen elrendezzük a területet, az önkormányzattól csak ennyi segítséget kérünk – jelentik ki egyöntetűen.

Idén nincs tervben

Kovács Tamás, a képviselő-testület gazdasági bizottságának elnöke a Kisalföld érdeklődésére elmondta: az idei útfelújítási koncepcióban nem szerepel az Erzsébet királyné utcai szervizút.

– A képviselő-testület döntött ebben a kérdésben, a szakasz sajnos a murvapótlásba sem fért bele – tájékoztatott Kovács Tamás. – Az utcabeliek felajánlása, miszerint kézzel elterítik az anyagot, nem lenne szerencsés, hiszen az arra járó autók rögtön „kigyúrnák". Ezért gépi eldolgozásra van szükség. A következő év költségvetésében nagyobb hangsúlyt fektetünk az útpadkák állapotára, a murvázásra, ezzel együtt az Erzsébet királyné utca említett szakaszára is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavonták a Tesco engedélyét

A megyei közigazgatási hivatal megsemmisítette a csornai Tesco Áruház építési engedélyét. A határozat jogerős, felülvizsgálatot csak a megyei bíróságtól lehet kérni. A hivatal az egyik szomszéd fellebbezése után döntött így. Az indoklás szerint a férfit „ügyfélként” kell kezelni, vagyis be kell vonni az építésügyi eljárásba. Az áruház azonban mindezek ellenére is a kezdeti lendülettel épül. Tovább olvasom