Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

A lábait jelentette az ellopott autó

Ellopták egy mozgássérült kónyi asszony autóját szeptemberben.

Takács Józsefné azóta nem tudja látogatni beteg fiát és unokáját is más viszi óvodába.
„A lábaimat jelentette nekem a kocsi" – mondta az asszony a Kisalföldnek.

A kónyi Takács Józsefné mozgássérült, így eddig is nehezen közlekedett. Szeptemberben azonban még jobban korlátozták mozgásában: ellopták több mint tízéves Suzukiját, ami a kapcsolatot jelentette számára a külvilággal. A kónyiak gyűjtést kezdeményeztek megsegítésére.

Négyszázezer forint hiányzik az asszonynak ahhoz, hogy újra a régi, „mobil" legyen. A korábbihoz hasonló korú és felszereltségű autó ugyanis egymillió forintba kerül, de hatszázezret támogatásként kapna. Takács Józsefnének esélye sincs rá, hogy a pénzt egyedül előteremtse. Ezért bízik a jó szándékú emberekben.

– Az autó nekem a lábaimat jelentette. Nehezen mozgok, ízületi gondjaim vannak, többször műtöttek is. A kocsival el tudtam menni boltba, orvoshoz, gyógyszertárba. Vittem, hoztam a kis unokámat és ami nagyon fontos volt számomra, meglátogathattam a fiamat, aki egy bentlakásos otthonban él – sorolta, mitől fosztották meg a tolvajok.

A speciális autó nem csak a garázsból hiányzik. Takács Józsefné mindennapjai nehezebbek, mióta ellopták.
A speciális autó nem csak a garázsból hiányzik. Takács Józsefné mindennapjai nehezebbek, mióta ellopták.


– Szeptemberben szanatóriumi kezelésen voltam, amikor a másik fiam telefonált, hogy a garázsból eltűnt a jármű. Aki nem tudja, mit jelent a lakáshoz kötve élni, el sem tudja képzelni, mekkora csapást jelentett nekem a hír. Tizenegy éves volt, 2004-ben hitelre vettem, alig tudtam a kölcsönt kigazdálkodni. Automata váltós, kényelmes, éppen nekem való, mindenhova elvitt, ahova akartam.

Az asszony unokáját most a falubusz szállítja óvodába, őt pedig egy betegszállító cég a kezelésekre, vizsgálatokra. Beteg fiát havonta egyszer láthatja, amikor barátokat megkérve hazahozzák az intézetből. Pedig azelőtt hetente látogatta.

– Nagyon meghatódtam, amikor hallottam a gyűjtésről. Most látom csak, milyen jók az emberek. Mennyire szívükön viselik a szerencsétlenül jártak sorsát. Az autótolvajok nagyon elbántak velem. A rendőrség egyelőre semmit nem mond, már nem is igen reménykedem, hogy előkerül a kocsim. Pedig a jármű nekem az életet jelenti – fogalmazta meg sorsát Takács Józsefné.

A gyűjtést a kónyi Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ koordinálja. Allerné Kiss Edina, az intézmény vezetője a Kisalföldnek elmondta: a kónyi önkormányzat nyit számlát, melyen a Takácséknak szánt felajánlásokat fogadják. Aki úgy érzi, tud segíteni a bajba jutott családnak, információt kaphat a 96/280-648-as telefonszámon.

Olvasóink írták

  • 1. Citizen 2011. november 15. 18:00
    „Miért kell 1 milliós autót venni? Hatszázezerért is adnak autót. Amúgy meg száradjon le a tolvaj keze!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dugó Kónynál: torlódás a 85-ös főúton útépítés miatt

Kedden reggel 7 órakor már hatalmas dugó fogadta a a 85-ös főúton közlekedőket Kóny térségében -… Tovább olvasom