Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A Különleges álom

Tavalyi Las Vegas-i sikerei után a közelmúltban Los Angelesben is megvédte világbajnoki címét Kovács-Galavics Dominika.
Dominika tavaly Las Vegasban már megmutatta a világnak, nem férhet kétség ahhoz, hogy korosztályában ő a legjobb modern táncos. Egy évvel ezelőtt kevesen gondolták, hogy a fiatal lány még ennél is nagyszerűbb teljesítménnyel tér haza Los Angelesből. Dominika azonban az idei Európa-bajnokságon is kvalifikációt szerzett a világbajnokságra, ami azért számít kiemelkedő teljesítménynek, mert általában csak kevés szólista kap lehetőséget arra, hogy a tengerentúlon is bizonyíthassa tehetségét.

– A kilencnapos versenyen különböző kategóriában több ezren indultak. Dominikának is legalább száz vetélytársa akadt – tudtuk meg a lány édesapjától, Kovács Frigyestől. A világbajnokságnak – amit a hollywoodi Palladium színházban rendeztek – egyik fővédnöke a kaliforniai kormányzó, Arnold Schwarzenegger volt.

Dominika három koreográfiával készült a versenyre, amely három selejtezőből állt, s a végén már a korosztályokat is megszüntették, a döntőben együtt versenyzett mindenki. A lány itt is a leglátványosabb szólótáncot mutatta be, lenyűgözte a zsűrit és a közönséget, végül mindenkit maga mögé utasított. A színházteremben négyezer öltönyös, estélyi ruhás ember tapsolt a szőke lány „Különleges álom" című kedves produkciója után, amelyet Boros Ágnes Tünde koreografált. Dominikát két amerikai ügynökség is kiválasztotta, látva a lehetőséget a lányban. Mindez azt jelenti, hogy bármikor hívhatják egy-egy produkcióba, ahol ismét megmutathatja a világnak, hogy a legjobb modern táncos.
Boros Tünde, Dominika felkészítője elmondta, a koreográfiák bemutatása komoly felkészülést igényel.

– A műfaj sport és előadó-művészet is egyben, ahol tánccal és a zenével szerettetik meg a mozgást a gyerekekkel. Dominika példája jól mutatja, hogy a világon is komoly művészeti ággá nőtte ki magát a műfaj, hiszen Los Angelesben ötvenkét ország képviseltette magát.

Profikarrier

Kovács-Galavics Dominika profi táncosnak készül, jelenleg is a győri balettiskola növendéke. Emellett naponta gyakorol, a kapuvári Diamant KSE-Genius AMI kereteiben készül a versenyekre. Egyéniben, duóban, trióban és csoportban is többszörös Európa-bajnok. Az egyesületről információk olvashatók a www.genius-diamant.hu oldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piacteret építettek a falunak

Pályázati pénzből és saját forrásból piacteret építettek Sopronnémetiben. A létesítményt már adták… Tovább olvasom