Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

A krumplileves az legyen krumplileves - jegyzet a kapuvári húsgyárról

Az, hogy a sokat emlegetett 400 dolgozóval mi van, a szocialisták megyei elnökségét esetleg konkrétabb formában is érdekelheti.
A szocialisták megyei szervezetének, húsgyárról szóló levelének olvasásakor nem véletlenül jutott eszembe egykori példaképük, azóta híressé vált mondata. Kádár János mondta ezt arra, hogy végre látszódjon minden annak, ami.

Nos ha ezt a szocialista alapvetést vesszük, akkor azt kérném mai utódjaitól, hogy tessenek leveleiket és hirtelen jött együttérzésüket megtartani annak, ami. Ez pedig nem más, mint a politikai reklám, amiből totálisan hiányzik minden érdeklődés a mai magyar valóság iránt, csak az aktuális politikai irányvonal támogatása, jelen esetben a regnáló kormány lejáratása a cél. Az, hogy az általuk olyan sokat emlegetett 400 dolgozóval mi van, a szocialisták megyei elnökségét esetleg konkrétabb formában is érdekelheti. Erre megvannak pártjuk országgyűlési képviselői, akik természetesen mindent megtehetnek azért, hogy a kapuvári húsgyár problémaköre a parlamentben is megjelenjen. Hiszen ezért lettek megválasztva. Na már aki.

Mielőtt azonban bárki a kormány hívatlan védelmezőjének kiáltana ki, el kell keserítenem, fenti soraimat bármelyik parlamenti párt magára vehetné, mert egy biztos, az ország házából nem sok segítség érkezett egyelőre a kapuvári húsgyár dolgozói felé, legalábbis a politikai reklámokon kívül. Ha csak az nem, hogy a felszámolási eljárás meggyorsításával hamarabb bérük egy részéhez jutnak az emberek. A szocialistáknak azt is tudni kellene, hogy az általuk emlegetett "nemzetstratégiai szempontból kiemelt jelentőségű vállalat minősítés" nem mást jelent, mint a felszámolási törvény bizonyos passzusait, melyek megkönnyítik az eljárási rendet. Sajnos ettől sem lesz munkahely, legalább is egyelőre. A politikai reklám amúgy napjainkban bevett szokás és remélem felkent honatyáink (sic!) ezt ugyanott kezelik ahol az oly sokat emlegetett zemberek.

Viszont ha már a húsgyárnál tartunk, emlékezetem szerint "az általam igen tisztelt képviselők" (by Hofi) nem voltak ilyen finnyásak a dolgozók mellett, amikor úgynevezett MSZP-közeli ismerősük, a sokat emlegetett L. T. 2003-ban keményen flexelte le a betonról a gépsorokat ugyanebben a gyárban. Tudom, tudom, ígéretek akkor is voltak és az is igaz, hogy az akkori újabb tulajdonszerzésbe sem láttunk bele. Igaz a most augusztusiba sem.

Minden esetre én személy szerint azért annyit még hozzátennék, ha bármelyik párt megyei szervezetét érdekli a kapuvári húsgyár sorsa, akkor ezt ne nyilvános levélben, hanem a döntésközeli szakemberektől kérdezzék meg. Ha nekem otthon elromlik a televízióm, akkor szerelőhöz futok és nem levelet írok.

Ha soraimból süt az elkötelezettség, az bizony nem véletlen. Viszont semmiképpen sem pártszínű. Jómagam kapuváriként szinte a húsgyárba születtem bele, sokszáz helyivel és környékbelivel együtt. Azt szokták mondani a nyolcvanas években, aki kavicsba akar belerúgni ebben a rábaközi kisvárosban, az húsgyárit talál el, annyian voltak. Akkor ezer család megélhetését biztosította évtizedekig az Esterházy által felépített üzem.

Nos,ki az a kapuvári aki, nem áll ki családjáért, megélhetéséért, ne adj' Isten saját városáért? Nem hiszem, hogy egyet is találnék. Ezt azonban nem a politikai marketing terén kell bizonyítani, hanem tenni és tenni és tenni. Mindenkinek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei MSZP: Húsbavágó kérdések Kapuváron

Kapuvár polgármestere és országgyűlési képviselője nem kért állami segítséget a Kapuvári Húsgyár… Tovább olvasom