Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

A közösség összefog és szépül a falu

Új sportpályát alakítanak ki Fehértón. A többfunkciós létesítményt rövidesen átadják. Közben odafigyelnek a község környezetére is, virágosítanak, parkosítanak.

A fehértóiak idén is nagy gondot fordítanak környezetük rendben tartására. Az önkormányzat élenjár a virágosításban, parkosításban, a helyiek pedig követik a jó példát. Közben a falu központjában egy többfunkciós sportpálya épül pályázati támogatással.

Tóth Alice polgármester elmondta: rövidesen átadják a létesítményt, melyhez közel nyolcmillió forintos segítséget kaptak a Vidékfejlesztési Minisztériumtól. A pálya mellé még egy közösségi épületet szeretnének építeni, amihez szintén pályázati támogatást remélnek Fehértón.

„Öt éve nem sikerült nyernünk a közösségitér-pályázaton, most újra megpróbáljuk. Addig is a fiatalok használhatják sportpályánkat, melyen lehet majd teniszezni, kézilabdázni, focizni. Még egy lelátót is építettünk hozzá" – újságolta Tóth Alice.

Bertalan Jánosné szerint a helyiek büszkék rá, hogy falujuk az egyik legvirágosabb község. A templomteret most tették rendbe.
Bertalan Jánosné szerint a helyiek büszkék rá, hogy falujuk az egyik legvirágosabb község. A templomteret most tették rendbe.

A további fejlesztések között a községvezető megemlítette, hogy ugyancsak pályázattal szereztek be egy faaprítékos tüzelésű kazánt és hozzá aprítékológépet. A program lehetővé teszi még két munkatárs egyéves foglalkoztatását is. Az új fűtési rendszert a községházán szerelték be. A próbaüzem már megtörtént, a következő szezonban több százezer forintos megtakarítást várnak tőle.

A közterületek közül a templom körüli tér rendbetétele szerepelt első helyen. Az épületet az egyházközség felújíttatta, a környezetét az önkormányzat parkosíttatta. Még a pihenőpadok kihelyezése van hátra.
Bertalan Jánosné a közmunkaprogram részeseként dolgozik a községben. Mint mondta, a fehértóiak büszkék rá, hogy falujuk példa lehet a szomszédos települések előtt is. – Csak összefogással valósulhat meg a település szépítése. Mindenki látja, hogy milyen a főtér, milyenek a parkok, az intézmények és senki nem akar lemaradni. Ültetjük, gondozzuk, öntözzük a virágokat, örökzöldeket, a füvet és büszkék vagyunk rá, hogy bárki megnézheti Fehértót – fogalmazott Bertalan Jánosné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavalyi áron ígérnek májusi nyitást Csornán

Rendezik a környezetet, tisztítják a medencéket a csornai termálfürdőben. Tovább olvasom