Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

A közös munka sikert hozott

„ Életképek – Az emberi élet jelentős korszakai címmel” a hétvégén mutatta be új műsorát a csornai Pántlika néptáncegyüttes és az Alapfokú Néptánciskola.
Táncban elmesélve
Ismét remek, mintegy kétórás produkcióval lepték meg a műfaj kedvelőit a csornai Pántlika néptáncegyüttes táncosai és a tánciskola növendékei. A népes közönség élvezte az előadást. Mindebből úgy tűnik, hogy az együttes vezetői jól döntöttek az „Életképek" színpadra állításával.
Igazából az emberi sorsfordulókat kívánták bemutatni a lakodalomtól a születésen, a gyerekkoron a leány-, a legény- és katonaéleten, a párválasztáson át az újabb lagziig. Arra törekedtek, hogy tánc mellett a néprajz területére is bepillantsanak a fellépő gyerekek.

A lelkes szereplők a próbák során új táncokat tanultak, de nem feledkeztek meg a régi számokról sem. A felkészítésből kivették a részüket az együttes régi táncosai. Így például Lengyel Szabolcs és Béres Anikó – jelenleg a Honvéd együttes tagjai, a Táncművészeti Főiskola hallgatói –, akik önálló koreográfiát is készítettek. Lengyel Szabolcs ifjú koreográfusként ezúttal debütált. Lengyel Ágnes nevéhez több csoport felkészítése fűződik, de kivette a részét a munkából az egykori győri táncos, Bőhm Csaba és a Pántlika együttes alapító tagja s jelenlegi táncosa, Samu Imre is.

A koreográfiákat Foltin Jolán, Zsuráfszky Zoltán, Horváth János, Makovínyi Tibor, Lengyel Sándorné, Lengyel Szabolcs, Béres Anikó, Bőhm Csaba, Lengyel Ágnes készítette. A műsort szerkesztette és rendezte Lengyel Sándorné. Az előadást a Nemzeti Kulturális Alapprogram támogatta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorscsapás a teherfuvarozókra?

Az iparosok, kisvállalkozók nem az Európai Unió ellen szólnak, hanem azt szeretnék, ha fel tudnának… Tovább olvasom