Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

A közgyűlésen történt

Elfogadták a városatyák a Közlekedési Kft. tevékenységéről szóló beszámolót hétfőn, a kapuvári önkormányzat képviselő-testületi ülésén. Szó volt még a kapuvári ipari park működéséről és felülvizsgálták a város költségvetését is.

Nyereséges közlekedés

Kiss János, a helyi járatot üzemeltető Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója a társaság tevékenységéről szóló napirend tárgyalásakor azt jelentette a képviselő-testületnek, hogy cége az egyik legeredményesebb évet zárta 2001-ben. Véleménye szerint szükség van a helyi járatos

autóbuszokra, amit jelez, hogy a kft. 5,5 millió forintos nyereséget ért el tavaly. Emellett járműparkjukat is bővíteni tudták.
A Kapuvári Ipari Park Kft. tavalyi működéséről Horváth Gyula ügyvezető igazgató számolt be. Ebből kiderült, hogy jelenleg 1652 ember talált munkát az ipari parkban, őket 16 vállalkozás foglalkoztatja. A 2002-es feladatok ellátásának fedezetéül a kapuvári önkormányzat 8 millió forintot különített el a kft. részére, ami biztosítja a társaság működési kiadásait. A jövőre nézve a képviselők egyetértettek abban, hogy legfontosabb cél a különböző, munkahelyteremtő vállalatok felkutatása és azok letelepítése.

Szűrővizsgálatok lesznek

Dr. Ballagi Farkas, a Lumniczer-kórház igazgató főorvosa a kórház életéről adott tájékoztatót a kórháztörvény tükrében. A tervekről szólva elmondta, hogy a népegészségügyi programmal összhangban szűrővizsgálatok bevezetésére készülnek, melynek célja a vastag- és végbélrák korai felismerése és kezelése. A szükséges műszer beszerzéséhez pályázatot nyújtott be az intézmény.

Módosított telekadó

A képviselők felülvizsgálták ülésükön a város 2002-es költségvetését. Döntöttek arról, hogy az eddig 30 millió forintos folyószámla-hitelkeretüket 70 millióra emelik. Erre a folyamatos működés biztosítása miatt volt szükség. Szintén téma volt a petőfimajori telekadó kérdése. A Kisalföld is beszámolt róla (2002. május 15., szerda), hogy a város határában, de már belterületen lévő petőfimajori telektulajdonosok méltánytalannak találták, hogy ugyanannyi telekadót kell fizetniük, mint a belvárosban ingatlannal rendelkezőknek. A hétfői döntést a képviselők terepbejárása előzte meg, ahol meghallgatták a panaszosok véleményét. A városatyák elé beterjesztett javaslat szerint az adó mértékét 50 százalékkal csökkentették volna visszamenőleges hatállyal 2001. január 1-jéig. A testület végül ezt úgy módosította, hogy az adókedvezmény 2002. július 1-jétől jár a tulajdonosoknak, ötéves időtartamra.

Kikiáltási ár: 20 ezer forint

Az ülés végén Fő téri építési telek eladásáról döntött a plénum. Egy 333 négyzetméteres területről van szó, a Hanság Áruházzal szemben. Kikiáltási árát 20.000 forintban állapították meg négyzetméterenként.

Korábban:

Képviselői terepszemle a majorban (2002.05.16.) >>

Felülvizsgálják a rendeletet (2002.05.14.) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közmeghallgatás szemrehányással

Duplájára emelkedett az érdeklődők száma a csornai önkormányzat képviselő-testülete által minap… Tovább olvasom