Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

A közélet a nem várhat

Súlyos műtéten esett át a közelmúltban Nemes László sobori polgármester, a Rába Szövetség elnöke.
Nemes László.
Miután szavazott a csornai kórháznak és a Győrben épülő szívcentrumnak nyújtandó támogatásokról, közelről is megismerkedhetett a magyar egészségüggyel Nemes László sobori polgármester. A tapasztalatszerzésről persze szívesen lemondott volna, hiszen ezúttal betegként kereste fel a győri kórházat. Betegágyáról azonban folyamatosan intézte faluja és a Rába Szövetség ügyeit.

– Szeptember 16-án már a megyei közgyűlés bizottsági ülésén is a kórházak helyzetéről beszélgettünk a kollégákkal. Este pedig a sobori testületi ülés napirendjén volt a győri szívcentrum és a csornai kórház támogatása – idézte fel a baleset napját Nemes László. – Az ülés délutánján viszont egy rossz lépés elég volt nekem ahhoz, hogy rövid időn belül a győri kórház baleseti sebészetének „vendégszeretetét" élvezzem. Lecsúszott a lábam a kultúrház lépcsőjéről, őrült fájdalmat éreztem és a tárgyalót már csak a képviselőtársak segítségével tudtam megközelíteni.

A sobori polgármester súlyos combizom- és ínszalagsérülést szenvedett. Fájdalmak között is levezette a testületi ülést, majd besegítették az autójába, felesége pedig meg sem állt vele a győri kórházig. „Életem legnehezebb ülése volt"– emlékezett vissza. Innentől kezdve a kis falu ügyei a győri kórházi ágyig értek, Nemes László ugyanis alig lekerülvén a műtőasztalról – ahol közel három órán keresztül dolgoztak rajta – azonnal kezébe vette a telefont és irányította települése életét.

Telefonon vezette le például a Rába Szövetség elnökségi ülését is, amelyet nem akart elhalasztani betegsége miatt sem. Alig egy hét múlva engedték ki a kórházból, első útja azonban nem haza, hanem a sobori teleház felújításához vezetett.

– Első alkalommal vettem igénybe a falugondnoki buszt. Siettem is haza, hiszen olyan beruházások voltak folyamatban falunkban, amiket mindenképpen ellenőrizni szerettem volna. Ilyen volt például a járdaépítés, vagy a temetőnk rendbetétele. Az első időszakban aztán otthon maradtam, kollégáim és képviselőtársaim rendszeresen látogattak és a betegágyból tudtam intézni továbbra is az ügyeket. A telefon és a laptop jó szolgálatot tett, fogadhattam az elektronikus leveleket, a különböző, aláírást igénylő ügyiratokat pedig elhozták hozzám.

„ Hálás vagyok kezelőorvosaimnak és ápolóimnak a gyors és profi segítségért, betegtársaimnak a türelemért, a megértésért, hiszen állandóan csengett a telefonom. Köszönettel tartozom otthoni kollégáimnak is, akik biztosították, hogy a falu ügyeit folyamatosan intézni tudtuk."

Nemes László nem sokáig bírta ki otthon, mankót ragadott és besántikált a polgármesteri hivatalba. Lába még most sem tökéletes, rehabilitációs kezelésre, gyógytornára van szüksége. A közéleti tisztségeit azonban már százszázalékosan ellátja, mert mint mondja, a Rába Szövetség, a megyei közgyűlés mezőgazdasági bizottsága, a sobori önkormányzat, illetve a helyi néptánccsoport munkája nem szenvedhet csorbát az ő „ballépése" miatt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késik a szélerőmű építése

A Rábaközben több település környékén terveznek szélerőműparkot. Így Kapuvár, Bágyogszovát, Rábapordány és Kisfalud határában épülnének fel a szélkerekek. A kisfaludiak már harmadik éve tervezik, a másik három település esetében a jövő év közepétől indult volna az építkezés. Információink szerint azonban ez késik: fél évet, vagy többet is. Tovább olvasom