Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A ˝kormány ablaka˝: új irodákat nyitnak

Dr. Rétvári Bence államtitkár szerint a kormány átláthatóbbá, egyszerűbbé teszi az államigazgatást a megyei kormányhivatalok, majd később a járások kialakításával. Egyelőre húsz-negyven ügyfélszolgálati irodát nyitnak.

Kapuvárra látogatott dr. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára, aki jegyzők és polgármesterek előtt ismertette a kormány közigazgatási elképzeléseit. Az államtitkár hangsúlyozta, a kormány – kétharmados többséggel a háta mögött – elkötelezett az államigazgatás átláthatóbbá, ezáltal hatékonyabbá tételében. Ezen intézkedéssorozat központi eleme az igazgatási ˝piramis˝ kiépítése, mely a kormány alatti szintek, úgymint január elejétől a megyei kormányhivatalok, majd 2013-ig a járások kialakítását jelenti. Az államtitkár ezzel kapcsolatban megjegyezte, elképzeléseikben a kistérség és a körjegyzőség mint államigazgatási fogalom nem szerepel.
– Fontos a jól szervezett és profi államszervezet kiépítése, hiszen a kormány megalakulásakor az állam alkotmányos csődközeli helyzetben volt – jelentette ki.

Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy rövid időn belül országosan húsz-negyven egységes ügyfélszolgálati irodát alakítanak ki, ahol az eddigi harminc hivatal (többek között ÁNTSZ, foglalkoztatási, szociális, oktatási hivatalok) helyett egy helyen intézhetik ügyeiket az állampolgárok. Az ügyfélszolgálati irodákat a ˝kormány ablakának˝ nevezte az államtitkár.

Véleménye szerint a megyei közigazgatási hivatalok, majd a járások kialakításával nemcsak egyszerűbb és hatékonyabb lesz az állam működése, de komoly megtakarításokat, éves szinten akár 300 milliárd forintot is vár a kormány, többek között a csalások kiküszöbölésével. – Pénzt megtakarítani csak pénz bevonásával lehet, ám az átalakítás költségeire hazai források már nincsenek, így az uniós források átszervezésével teremtünk a munkához pénzügyi fedezetet – mondta dr. Rétvári Bence.

Olvasóink írták

 • 2. kukszi 2010. szeptember 27. 09:07
  „Remélem , minél előbb megvalósul az egyablakos ügyintézés.
  Különben már nagyon régi ígéret,még szocik is ígérték, de nem lett abból semmi.
  Az egy ó borzalom, mennyi Hivatal van, akik fontosságukat azzal bizonygatják, hogy az ügyfeleket
  össze-vissza küldözgetik, minden felé igazolásokért.
  Egy, ügy elintézése több napi után járást jelent.
  Nem beszélve arról, mennyi olyan ügymenet van ami teljesen fölösleges,teljesen értelmetlen.
  Az utóbbi időben,viszont amióta a Hivatalok érzik az átszervezést,hogy bizonyítsak fontosságukat, nyakra-főre ellenőriznek.
  Ellenőrzések, teljesen összehangolatlanul és átfedésekkel történnek.
  Egyik ellenőr elmegy, jön a másik ugyan azt ellenőrizni.
  A sok Hivatal a termelést nem segíti, hanem akadályozza !!!!!!”
 • 1. háté 2010. szeptember 26. 21:15
  „Előre az olcsóbb önkormányzatokért!--kormányzati ellenőrzés, felügyelet mellett.
  Semmivel nem lesz olcsóbb, mert már most tudják, hogyan számolják el a lóvét. --előre nem látható kiadásokra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdőben a fával ismerkednek

Az Arany-iskola tanulói az ˝Erdővel, fával a holnapért˝ mottóval a Nyugat-magyarországi Egyetem… Tovább olvasom