Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

A kórházból senkit sem bocsátottak el

Dr. Winiczai Zoltán, a Margit Kórház igazgató főorvosa közleményben reagált Turi György polgármester kijelentésére, amely így szólt: „A városvezetés saját halottjának tekinti a kórházat." (Kisalföld, 2012. június 30.)
– Kórházunk halálhírének keltése polgármesterünk magánvéleménye, mellyel az itt dolgozó csaknem 250 ember túlnyomó többsége, köztük azok is, akik a struktúraváltás keretén belül új munkahelyet kapnak, véleményem szerint nem ért egyet – emelte ki dr. Winiczai Zoltán.
Hozzátette: reméli, az ügyeleti szolgálattal is rendelkező aktív belgyógyászati osztályukat a továbbiakban is bizalommal keresik fel az ellátási területükhöz tartozó rászorultak.

– Újonnan létesülő légzésrehabilitációs osztályunk, valamint gasztroenterológiai rehabilitációs osztályunk a kórház korábbi ellátási területét meghaladó hatáskörrel látja el funkcióját. Járóbeteg-szakrendelésünk változatlan ellátási területtel és kapacitással látja el betegeinket. Egynapos sebészeti tevékenységünket – mely magába foglalja az úgynevezett kisszakmákat is – fokozatosan beindítjuk. A megváltozott struktúra miatt elbocsátásra nem kényszerültünk. Úgy gondolom, érvényes a kórházunkra is az a mondás, hogy akinek halálhírét keltik, sokáig fog élni – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében az orvos igazgató.

Díjazottak. A csornai Semmelweis-napon Csorna Szolgálatáért Díjat Némethné Borsodi Irma gazdasági igazgató, valamint dr. Ábrahám Péter orvos igazgató kapott. További 21 ember igazgatói dicséretben és jutalomban részesült áldozatkész és magas színvonalú szakmai munkájáért.


Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. kultura 2012. július 23. 22:56
  „Széles egy hazánkban nincs olyan kórház ahol ne lenne finanszírozási gond.Példa Győr, még is nagy fejlesztés van még jobban felduzzasztják a mamut kórházat.Van itt pénz.Csak rossz az elosztás.Csorna hiába dolgozta egyre lejjebb a hiányát,az igazságtalan finanszírozás mellett.
  A város vezetése és a lakosság tisztességes kampányt folytatott a kórházáért ahol lehetett még,aláírásokat is gyűjtöttek/vidéki kezdeményezés/ át is lett adva,Szócska államtitkár úrnak.Több levél lett küldve az országgyűlési képviselőnknek hogy "a rábaközi anyák Csornán szülhessenek" és nem csak azok,sőt a polgármester szóban írásban többször kérte a segítségét./TV nyilatkozat,testületi ülések anyaga/. Egyéni megkeresés is történt államtitkár úr és a képviselő úr felé is/Válasz is érkezett a képviselő úrtól ,nem tud segíteni mert a FIDESZ nem nyerte meg a választást.Azóta sem értem melyikre gondolt,én úgy emlékszem kétszer lett megválasztva országgyűlési képviselőnek,legutóbb kétharmados többségben.Hogy melyik képviselő gyereke nem Csornán született,azóta is azon gondolkodom.Lehet hogy rosszul vagyok tájékoztatva ,tudtommal 5 Koronás képviselő van akinek gyereke van mind Csornán született. Fideszes képviselő asszony szült Győrbe lévén hogy ott volt ismerőse .A plusz egy képviselő...kényszer megoldás volt.Azonkívül eddig szabad kórház választás volt..és mint tudjuk kinek a pap kinek a papné.Hogy mit kellett volna csinálni,talán azt mit Áder János, kiállni a kórház mellett.A fő gond most nem az hogy megszűnt a szülészet sebészet,hanem az hogy elvesztette a szuverenitását a kórház.Minden elismerés a kórház vezetőségének és az ott dolgozóknak.Támogatni kell őket,és remélni hogy valaki aki tud is tenni elgondolkodik mert ez így nagyon nem jó .Nem csak itt máshol sem.”
 • 27. embertelen 2012. július 23. 11:24
  „Kedves csornaiak, a hozzászólások majdnem kizárólag a polgármeterrel foglalkoznak. Senkinek nem jut eszébe, hogy ez az egész ügy a fidesz és azon belül Gyopi lelkén szárad. A képviselő hónapok óta meg sem szólal, úgy látszik szégyenében elbújdosott! Jó lenne, ha a korábbi "Hajrá Gyopi"-s hozzászólók is észrevennék ezt.”
 • 26. Köszörűs 2012. július 21. 10:37
  „A jövőt tekintve...
  Egy állami kórházat sokkal könnyebb lesz majd magán klinikává "átminősíteni" mint,ha az egy önkormányzat tulajdona volna...
  Ráfogják majd ezt is az ájemefre meg az eunióra vagy a nyújork-brüsszel-telaviv háromszögre...
  Oszt jó napot!”
 • 25. Rigó 2012. július 10. 20:27
  „2004, az Eu belépés előtt a sógoroknál az a hír járta a sajtóban, túl sok a kórház a megyénkben, a csatlakozás után csak 3 fog aktívan működni... Na dereng már valami?
  Kórháza(ka)t bezárni? Á, azt csak úgy nem lehet, de apránként nyesegetni, megcsonkítani, az egészségügyet fondorlatosan leépíteni azt már igen!
  Eu szavára a szoci kormány szétverte a minőségi Magyar cukor ipart, most mehetsz import "cukrot" venni.
  Eu szavára a fityesz kormány folytatja, átszervezi, szétveri az egészségügyet, várólista, had szaladgáljon a Magyar, hamarább elfogy!
  <moderálva>”
 • 24. elsemhiszem 2012. július 09. 22:10
  „Kedves hajracsorna!

  Azt, hogy mire van pénz vagy mire nincs azt sajnos én nem tudom megmondani. Bár erre az jut eszembe amit édesanyám szokott mondani arra amikor azt mondom valamire, hogy nincs időm: mindenkinek arra van ideje amire akarja (vagy ami fontos neki) Meg ilyenkor megszólal egy hang ami az előző kampány idején beleégett az agyunkba: hogy, ebben az országban nagyon sok pénz van, csak rosszul osszák szét, nomeg szétlopják. Akkor most mi van?

  És bár eső után köpönyeg, de azért kíváncsi lennék milyen megoldásokkal lehetett volna tisztességes kampányt folytatni annak érdekében, hogy a rábaközi anyák Csornán szüljenek? Akkor erről beszéljünk!”
 • 23. hajracsorna 2012. július 09. 20:33
  „Kedves elsemhiszem!

  Amit mond, az elméletben rendben is volna. A finanszírozás alacsony a csornai kórházban - is, mint minden magyar kórházban. Sajnos azonban az egészségügyi kassza bevételei nem emelkedtek 2010 óta, így a finanszírozás emelését csak valamilyen másik költségvetési sor terhére lehetne megtenni. De akkor miből kellene elvenni? A szociális kiadásokból? Az önkormányzatoktól? Az oktatásból? A rendőrségtől? A katasztrófavédelemtől?

  Szerintem a megoldás nem ez lett volna, hanem az, ha a város egy tisztességes kampányt folytatott volna annak érdekében, hogy a rábaközi anyák Csornán szüljenek, és ne Győrben vagy másutt - még az önkormányzati képviselők között is van, akinek a gyermeke Győrben született (és nem, nem fideszesről van szó). Akkor miről beszélünk?”
 • 22. elsemhiszem 2012. július 09. 15:00
  „Kedves hajracsorna!
  Itt nem arról van szó, hogy ugyanúgy kellett volna tovább működtetni a kórházat ahogy volt, mert annak láttuk már az "eredményét". De nem biztos, hogy a veszteséget ilyen megoldásokkal kellett volna kezelni. Ha nem bezárjuk az osztályokat, hanem szolgáltatásbővítéssel bővítettük volna, akkor lehetséges lett volna olyan plusz pénzekre is szert tenni, amivel meg lehetett volna finanszírozni a veszteséges részlegeket. Egy beteg végtagot sem csak amputálással lehet kezelni! Nomeg a veszteségek az alulfinanszírozásból jöttek létre, és azok is felülről irányított dolgok. Itt persze lehet jönni azzal, hogy ezt is a szocik kezdték el! ez igaz, de talán nem kellett volna folytatni!”
 • 21. Swani 2012. július 09. 12:43
  „A korhazat lejarattak mar annyira evekkel ezelott, hogy csak is elfekvo betegek reszere megfelelo! Ki akar ilyen korhazba egy atutobaleset utan bekerulni? Mast nem kapnanak a hozzatartozok a halapenzes orovsoktol es noverektol mint a halal idopontjar es a zarojelentest. Civilizalt Europa kozepen Csorna lakossaga jobbat erdemel.”
 • 20. hajracsorna 2012. július 09. 06:17
  „Kedves elsemhiszem!

  Te hogyan oldanád meg a kórház működését változatlan struktúrával úgy, hogy közben az adósságot is eltünteted?”
 • 19. elsemhiszem 2012. július 08. 22:50
  „sehonnani bitang emberek!!!!
  itt osszátok a ki fideszes és ki kommunista dumát? valamit úgylátszik elfelejtettetek: bezártak két osztály a csornai körházban. megcsonkították azt az intézményt amiért apáink nagyapáink és mi is nem kevés pénzt áldoztunk...... Mindegy ti drága barátaim csak politizáljatok, ( főleg a mindig jól értesült hajrácsorna) oszt a várossal majd lesz valami, vagy semmi.”
 • 18. 1120 2012. július 08. 16:31
  „Most komolyan: mit lehetett várni attól a polgármestertől, aki a 2010-es választások előtt egész egyszerűen még a tárgyalóasztalhoz sem volt hajlandó leülni az (akkor még csak leendő) államtitkárral, Szócska Miklóssal, hanem eléggé faragatlan módon megüzente neki, hogy "nem kér a Fidesz félmegoldásából"?
  Úgyhogy nekem ne csináljon úgy a t. polgármester, mint egy galamblelkű elsőáldozó, akinek most jól beletapostak a hófehér lelkivilágába - ha kérhetném...”
 • 17. HOHO62 2012. július 08. 11:41
  „Lehet hogy pár éve Turi úr elszalasztotta a lehetőséget hogy nem tárgyalt a kapuvári kórház vezetésével most talán nem itt tartanánk lásd Kapuvári kórház.”
 • 16. hajracsorna 2012. július 07. 17:33
  „banderas50!

  Kérdezze meg polgármester urat, van egy sejtésem, hogy ő tudja........

  Köszörűs!

  Ismeri a mondást: bagoly mondja verébnek?”
 • 15. Köszörűs 2012. július 07. 15:54
  „Igazad van nagytibi!

  Hagyd már ezt a bohóckodást!”
 • 14. nagytibi 2012. július 07. 13:41
  „Jaj jerry én komolyan lassan már sajnálom magát! árulja már el hogyan képzelik a tisztelt urak az elzavarást, rendszerdöntögetést, ami ellen, 2006-ban még úgy ki voltak kelve? Vonatot akarnak talán robbantani, elfoglalni a Téli Palotát, vagy csak simán felelevenítik pártjuk szép hagyományait, mondjuk a Lenin-fiúk újraszervezésével? Hagyjuk már ezt a a bohóckodást! Dunaújvárosban a szoci fészekben is önöket akarták legutóbb igaz?”
 • 13. nagytibi 2012. július 07. 13:34
  „ÁÁÁ , Kedves Jerry csak nem hazaért a nyaralásból?Merre járt? milyen volt?Nem ugrott be közben valami tüntetésre?”
 • 12. Jerry 2012. július 07. 10:57
  „nagytibi, igazad van.Na és 2010 óta ez már sok embernek nem tetszik,és aki teheti el is megy.Az igaz baj az, hogy akinek meg mennie kellene,az meg 20 évig maradni akar.Na persze aki önként nem megy, azt el is lehet küldeni, vagy elzavarni.”
 • 11. banderas50 2012. július 07. 10:51
  „A Donkáné mennyi pénzt vitt el?”
 • 10. banderas50 2012. július 07. 10:51
  „A Donkáné mennyi pénzt vitt el?”
 • 9. hajracsorna 2012. július 07. 07:02
  „Kedves Reálisolvasó!

  Van egy jó hírem: a Kisalföld erről szóló cikke szamárság volt.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megható búcsú a tisztelet jele

Az egyedi általános iskolában „ma már ritka szeretettel és hálával" köszöntek el a búcsúzó… Tovább olvasom