Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

A kivitelezők felelnek a károkért

Az útépítések környezetében gyakran kapnak kavicsot, követ az arra közlekedő autósok. Nem mindegy, melyik szakaszon történik a káreset, hiszen több kivitelező is dolgozik a beruházásokon.

Hetente keresik meg szerkesztőségünket olvasóink ugyanazzal a kérdéssel: mit tegyenek, ha a megyebeli útépítések környezetében kavicsot kap autójuk szélvédője? A beruházásokat koordináló Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) tájékoztatása szerint a kárt az okozó jármű rendszámával együtt kell bejelenteni.

Internetes portálunk, a kis- alfold.hu érdeklődésére területi lebontásban is közölte a NIF, hol lehet panaszt tenni, ha sérülés éri járművünket.
Eszerint a Győr–Csorna közötti szakaszokon három konzorcium végzi a munkálatokat. A Győr–Enese szakaszért a CC M85 I. Konzorcium, az Enese–Csorna szakaszért a Colas Út Zrt. és a Colas Hungária Zrt., míg a csornai elkerülő építéséért az MK Csorna Konzorcium teljes körűen felel. A NIF felszólította a kivitelezésért felelős vállalkozókat, hogy a lakosság érdekeit kiemelten szem előtt tartva gondoskodjanak a panaszok kezeléséről, kivizsgálásáról és az utak megfelelő tisztításáról, karbantartásáról – tájékoztatott Loppert Dániel, a zrt. kommunikációs vezetője.

A panaszokat a káreset pontos idejének, helyének és a jármű rendszámának feltüntetésével a különböző szakaszokon az alábbi megosztás szerint tudják eljuttatni a konzorciumokhoz:

A Győr–Enese között történt káresetnél az m85tata@colas.hu e-mail címen vagy a Tata 2890, Környei u. 24. postacímen. Az Enese–Csorna között történt káresetet az m85ch@colas.hu, illetve a 1033 Budapest, Kórház u. 6–12. címeken lehet jelezni. A csornai elkerülőnél az mkcsorna@strabag.com e-mail címen érdeklődhetnek a károsultak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legújabb autós technológia

A legkorszerűbb autóipari konstrukciót, a legújabb szerkezeti kialakításokat bemutató… Tovább olvasom