Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

A kistérség tíz évre kapja meg a volt munkásőrség földszintjét

A volt munkásőrlaktanyába költözhet a Csornai kistérség fogyatékosok napközi otthona. A város önkormányzata és a fenntartó megegyezett ugyanis a költségek közös vállalásáról.

A csornai önkormányzat és a többcélú kistérségi társulás – úgy tűnik – közös nevezőre jutott a fogyatékosok napközi otthonával kapcsolatban: megfelezik az intézmény költöztetésének költségeit. A Laky Döme utcai, volt munkásőrlaktanyába költöznek a gondozottak.

Az otthonnak azért kell elköltöznie a kis-csornai óvoda épületéből, mert az újabb csoport indításával szűkös lett a hely (Kisalföld, 2011. szeptember 16.). A Laky Döme utcai ingatlan alsó szintjét ajánlotta fel új helyszínül a csornai önkormányzat. Az épületet azonban akadálymentessé kell tenni a sérültek számára. Az előzetes számítások szerint 5 millió forintba kerülne a fejlesztés. Ebből az összegből a csornai képviselő-testület legutóbbi ülésén 2,5 milliót vállalt magára.

A csornai napközi gondozottjainak tíz évig a Laky Döme utcában biztosítanak új otthont.
A csornai napközi gondozottjainak tíz évig a Laky Döme utcában biztosítanak új otthont.


Az épületet akadálymentessé kell tenni a sérültek számára.

A kistérségi társulás tanácsa a héten ülésezett. Úgy döntöttek, hogy az összeg másik felét ők biztosítják. Hosszú távra terveznek, ezért azt kérték, az önkormányzat legalább tízéves bérleti szerződést kössön a kistérséggel. Ehhez hozzájárultak a csornaiak. A következő lépés az lesz, hogy a tervezővel konkrét számításokat végeztetnek az átalakítás költségeiről. Amikor ez elkészül, akkor lehet kiírni a pályázatot a kivitelezésre.

A képviselő-testület keddi, rendkívüli ülésén kérdésként hangzott el: mi lesz, ha mégsem lesz elég ötmillió forint a beruházásra. Turi György polgármester úgy reagált: akkor gondban lesznek, ám az ötmilliós előzetes becslés reálisnak tűnik, vagyis minden bizonnyal „megáll" ennyiben az átalakítás.

Kiegészítésként elmondta: a megyei kormányhivatal illetékes szerve hozzájárult ahhoz, hogy a napközi gondozottjainak étkeztetését a Szilágyi Erzsébet Kollégium konyháján oldják meg. A testületi ülésen Bella Rudolf a kis-csornai szülők nevében mondott köszönetet, hogy kérésüknek eleget téve a Sziget utcai óvodában elindították a második csoportot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzbüntetés a malactetemeket folyóba hajítónak

Összesen 375 ezer forint élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot kapott az a tárnokréti illető, aki… Tovább olvasom