Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A kistérség kulturális centrumává lenne

A huszonegyedik század követelményeinek megfelelően kellene átalakítani a csornai Városi Művelődési Központot a remélt felújítás során. Egyebek mellett ezt fogalmazta meg az intézmény újra kinevezett igazgatója.
A huszonegyedik század követelményeinek megfelelően kellene átalakítani a csornai Városi Művelődési Központot a remélt felújítás során. Egyebek mellett ezt fogalmazta meg az intézmény újra kinevezett igazgatója.

A csornai önkormányzat képviselő-testülete három pályázó közül újabb öt évre Ihászné Sebján Máriát nevezte ki a Városi Művelődési Központ igazgatójának.

Ihászné Sebján Mária
– Kinevezésemet nem tartom győzelemnek és a pályázatomat azzal az alázattal írtam meg, amely a Csornán eltöltött huszonnyolc évből is táplálkozik, s természetesen a realitásokat vetettem papírra – mondta a régi-új igazgató. – Felesleges olyan ötletekkel előállni, amelyek nem valósíthatók meg, hisz a rendelkezésre álló kevés pénzt ésszerűen kell felhasználni. Ahhoz, hogy a programjaink megvalósuljanak, nagyon sok pályázatot kell készíteni. Az elmúlt hat évben pályázati nyereményekből és az ezekhez szükséges önkormányzati önrészekből az intézmény technikai felszereltségét nagymértékben javítottuk. Örömöm, hogy most is vannak olyan vállalkozók, akik segítenek bennünket.
Ihászné szerint sokféle elvárás fogalmazódik meg az intézménnyel szemben, de nem biztos, hogy mindenkinek ki tudják elégíteni az igényeit. Még akkor sem, ha a művelődési központ kis létszámú, ám annál lelkesebb csapata mindent megtett eddig is és megtesz a jövőben is a közös városi cél érdekében.

– Gyakran ér bírálat bennünket, hogy az intézményben vásárok vannak, de ezek bevételt jelentenek. Ezekből tudjuk a villany- és fűtésszámlát rendezni – fűzte hozzá az igazgatónő. – De ez nem kifejezetten csornai gond. A megoldás érdekében, ezek kiváltására keressük az egyéb lehetőségeket az intézménybe inkább illő, de megfelelő bevételt is jelentő külsős programok megvalósításával. Jelenleg is tárgyalunk vállalkozókkal, művészeti iskolákkal, szeretnénk erősíteni a felnőttképzést – életminőség-javítás, hátrányos helyzetűek felzárkóztatása terén – és jó lenne, ha EU-s pénzeket használhatnánk fel ilyen célokra.
A régi, hagyományos csoportjainkat megtartjuk, és arra törekszünk, hogy idehaza és külföldön több fellépési lehetőséghez jussanak. Azt kértem az önkormányzattól, hogy a művelődési központ ismét a kistérség meghatározó intézménye lehessen. Ehhez az alapító okirat módosítása kell, mivel mind a személyi, mind a tárgyi feltételek adottak. Ez azért is előnyös lenne, mert kistérségi együttműködéssel könnyebben juthatnánk olyan pályázati pénzekhez, amelyekből mindegyik fél profitálhatna, együtt tudnánk bemutatni a Rábaköz csodálatos természeti, művelődéstörténeti, néprajzi és népművészeti értékeit.
Ihászné Sebján Mária szeretné, ha a művelődési központ régóta időszerű átfogó felújítása a következő években megvalósulna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drága az olcsó tábor is

A kapuvári iskolák rendelkezésére álló balatonakali tábor három éve bérleti konstrukcióban működik.… Tovább olvasom