Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

A kistelepülések a kerékpárosokat várják

Vásárosfalu–Edve - A Rábaköz kistelepülései a kerékpárosokra, a természetjárókra alapoznák turisztikai fejlesztéseiket. Vásárosfaluban és Edvén is a kerekezők megállítására törekednek.
A meglehetősen kevés munkahely mellett a Dél-Rábaköz kistelepülései a még élő környezeti értékekre alapozzák jövőbeli turisztikai terveiket. Mind Vásárosfalu, mind Edve polgármestere a szerintük már meglévő, de még fejlesztendő kerékpáros-turizmusban látják a kistelepülések egyik kitörési pontját.

A jó levegőre és a település összetartó erejére támaszkodik turisztikai terveiben Molnár Sándor vásárosfalui polgármester. A 186 lakosú kisfalu fejlődőnek számít, hiszen a rendszerváltáskor még alig haladta meg a lakosság száma a százat.

– Nem túl sok munkahellyel büszkélkedhetünk, de a közösség megtartóereje jelentős a faluban, amit a növekvő lakosság és a szervezett programjaink sikere is bizonyít – mondta a polgármester. Hozzátette, sok lehetőség a fejlesztésre nincs, a települést és környékét érintő, Celldömölk felé tartó kerékpáros-turizmus kiszolgálása és megállítása lehet az egyik kitörési pont. Ennek érdekében már történtek lépések az utóbbi hónapokban is. Jelenleg éppen egy sátorozó, kempingezési terület kialakításán fáradozik a községháza.

Molnár Sándor (jobbra) polgármester és Albert János építésügyi szakember már az új pihenő helyét méretezik.
Molnár Sándor (jobbra) polgármester és Albert János építésügyi szakember már az új pihenő helyét méretezik.

– Sátorozásra kijelölt helyünk már van, vízzel és villannyal ellátva, most egy kemencét, grill- és bográcssütő helyet alakítunk ki a falu közepén – tájékoztatta lapunkat a polgármester.

A munkákat azonnal megkezdhetik, jelenleg az építő kiválasztásánál tartanak. A fejlesztés négy-ötszázezer forintos költségeit pályázati és egyéb forrásokból fedezik.

Molnár Sándor hozzátette, a kerékpáros turisták részére a település szélén is pihenőhelyet alakítanak ki. – Turisztikai terveink egyik kétes pontja a közelbe tervezett 86-os gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó csomópont kialakítása, mellyel kapcsolatban önkormányzatunk már tiltakozott illetékes helyeken – jelentette ki Molnár Sándor.

A tervezett főút másik csomópontja kicsit messzebb lesz a szomszédos kistelepüléstől, Edvétől. Az ottani polgármester elképzelései azonban több helyen megegyeznek a szomszédos Vásárosfaluéval. A száznegyvenhat lelket számláló község vezetője, Imre László elmondta: a tiszta, csendes környezettel, valamint a kistelepülés vallási jellegű látnivalóival itt is a kerékpárosokat célozzák meg. A Leader-programba beadott pályázatuk tizenegymilliójából a két templom közti területet térköveznék és kerékpáros-pihenőt alakítanának ki ott. Emellé játszótér is kerülne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Csornahőtől a Csornahőig a kórházon át

Kórházára költi a Csornahő kft. nyereségét a csornai önkormányzat. A távhőszolgáltatást biztosító… Tovább olvasom