Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

A kicsi Kittinek Budapest az élet

A beledi Puporka Annamária négyéves gyermekét Budapestre viszi hetente, a szükséges gyógykezelés elvégzésére. A kezelésre és az utaztatásra két fizetés sem elég. Olvasóink adományai segítenek.
– A fővárosi kezelés négyéves kislányomnak nagyjából az életet jelenti – kezdte kálváriájának ismertetését a beledi Puporka Annamária. Kitti, a kislánya a születése után azonnal a kórház intenzív osztályára került, mivel agyában ciszta keletkezett, károsítva a mozgáskoordinációt. A szülők erejükön felül azóta is gyógykezelésre hordják a kicsit, akinek a fővárosi Pető Intézetben tudnak megfelelő kezelést adni.

– Párom egy beledi cégnél, jómagam Répcelakon dolgozom, ám kettőnk fizetése sem elég arra, hogy Kittit rendszeresen Budapestre hordjuk. Viszont enélkül esélytelen lenne a gyógyulásra – mondta lapunknak az anyuka. A havi közel százezer forint nem megterheli, hanem szinte lenullázza a család költségvetését.

Puporka Annamária gyermekeivel: Kittinek (b) a gyógyulást jelenti Budapest.
Puporka Annamária gyermekeivel: Kittinek (b) a gyógyulást jelenti Budapest.

– Szakemberek szerint sem javasolt Kittit Budapesten egyedül hagyni, de ha csak rám néz, megszakad a szívem, hogyan is hagynám ott. Ha sikerül elköltöznünk a fővárosba, páromnak lesz állása ott is és én is bejelentkeztem egy budapesti cégnél, így keresetünk biztosítva lenne. Csakhogy laknunk is együtt kellene a kislánnyal valahol – beszélt nehézségeikről Puporka Annamária. Ha el is jutnak a fővárosba, egyik gyermeküket Beledben kell hagyniuk a nagyszülőknél, ugyanis nincs elég pénzük ahhoz, hogy akkora lakást béreljenek, amiben mindannyian elférhetnek. – Egy kicsit így is szétszakad a család, de Kittinek biztosítva lenne a gyógyítása – mondta reménykedve az édesanya.
Ezeknek a terveknek a megvalósulásához járul hozzá a Lapcom Média Alapítvány: olvasóink eddigi adományaiból 150 ezer forint jut a nehéz helyzetbe került beledi családnak.

Kittiék részesei annak az ötven családnak, amelyeknek a Kisalföld-advent jótékonysági kampány keretében, önökkel együtt szebbé tesszük a karácsonyát.

Ha támogatást adna vagy kérne
A Lapcom Média Alapítvány várja a jóakarat forintjait. Adományaikat átutalással, a 12096705-01312657-00100008-as számlaszámon, illetve az ügyfélszolgálati irodáinkban kihelyezett sárga postai csekkeken is eljuttathatják hozzánk. Az alapítvány segítségét kérő olvasók jelentkezését a Kisalföld-szerkesztőség, 9021 Győr, Újlak utca 4/A postacímre vagy az alapitvany@kisalfold.hu drótpostacímre várjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Központot szeretne fejleszteni

Tovább olvasom